Hamarosan folytatódnak az ukrán-orosz béketárgyalások

Hamarosan folytatódnak az ukrán-orosz béketárgyalások

Hétfő délelőtt, közép-európai idő szerint 9:30-kor folytatódnak az ukrán-orosz béketárgyalások, ezúttal online formában és külügyminiszteri szinten – közölte a német n-tv hírcsatorna ukrán forrásokra hivatkozva.

A felek egyelőre külügyminiszteri szinten egyeztetnek majd, de nincs kizárva, hogy hamarosan a két elnök, Vlagyimir Putyon orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő ülnek a virtuális tárgyalóasztalhoz. Ahhoz azonban előbb olyan konkrét javaslatokat kell megfogalmazniuk a feleknek, amelyek életképesek – egy elnöki találkozó kudarca nagyobb hatással bírna, mint ha egy delegáció vagy miniszteri szintű találkozó zárulna eredménytelenül.

Hírdetés

Az amerikai külügyminiszter-helyettes, Wendy Sherman szerint az oroszok “jelét adták, hogy hajlandók valódi, komoly tárgyalásokat folytatni a békéről”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy Ukrajna lerombolása ettől még tovább folytatódik.

Neue Infos des britischen Geheimdienstes + Selenskyi warnt vor Eroberung von drittem AKW + Dritte ukrainisch-russische Gespräche wohl Montag + Der #Ukraine-Newsblog. https://t.co/MJPVEcDNjP — Tagesspiegel (@Tagesspiegel) March 6, 2022

Körkép.sk, hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »