Hamarosan bárhonnan elérhetjük a saját, személyre szabott Windowsunkat

Hamarosan bárhonnan elérhetjük a saját, személyre szabott Windowsunkat

A Windows új szolgáltatást jelentett be, a Windows 365-öt, amelynek köszönhetően bármilyen eszközről, akár táblagépről is elérhető lesz egy távoli asztali gép operációs rendszere.

A fizetős funkciót a cégek augusztustól vehetik majd igénybe, de az amerikai számítástechnikai óriás már most árulja – írja a Hirado.

A Windows 365 hasonlóan fog működni, mint a számítógépes játékok online közvetítése (stream)

– számolt be a BBC World. Tehát a rendszer kezelése egy távoli gépen történik, amit egy másik eszköz közvetít.

Hírdetés

Ez azt jelenti, hogy mindenféle eszköz, akár táblagép vagy Apple Mac is közvetíthet egy Windows asztali gépet.

Jelenleg főként cégek vásárolják a szolgáltatást, hiszen sokan átálltak arra, hogy keverik az irodai és az otthonról végzett munkát. A Microsoft úgy reklámozza az új funkciót, hogy „hibrid Windows egy hibrid világban”. A vállalat közölte, hogy felhasználóik bármilyen eszközről elérhetik majd a saját alkalmazásaikat és beállításaikat, azaz bárhonnan élvezhetik a személyre szabott Windows-élményt.

„Ugyanazt a munkát elvégezheti laptopon egy szállodai szobából, tableten az autójából két találkozó között, vagy az asztali számítógépén az irodából” – szólt az amerikai szoftveróriás bejelentése.

A bejelentés szerint a cégek számára augusztustól lesz elérhető a funkció.

Egyelőre Windows 10-et lehet majd közvetíteni vele, de a Windows 11 közvetítésére is lesz lehetőség, amint megjelenik. Azt még nem tudni, hogy magánszemélyek számára is kijön-e majd az új felhőszolgáltatás.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »