Halottbiznisz: hat gyanúsított

Halottbiznisz: hat gyanúsított

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése nyomán hat emberrel szemben folytat büntetőeljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hírdetés

A hosszú hónapokon át tartó nyomozás megállapításai szerint különböző temetkezési vállalkozások vezetői és alkalmazottai számos esetben adtak át pénzt egy egészségügyi intézmény dolgozóinak, hogy azok megszegjék kötelezettségeiket. A halottkezelési dokumentációk kedvezőbb ütemezésével, ezáltal az elhunytak hűtési idejének csökkentésével volt kivitelezhető, hogy a temetkezéssel foglalkozó cég ügyintézési folyamatait jóval kedvezőbb feltételek mellett folytathassa le.

Alapos előkészületek után 2023. november 22-én több mint három tucat rendőr indult egyszerre a bűncselekménnyel kapcsolatban vizsgált emberek lak- és munkahelyeire. A kutatáson bizonyításhoz szükséges eszközöket foglaltak le, további információkat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a nyomozók hat embert előállítottak, és gyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy férfit őrizetbe vettek.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya két emberrel szemben üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása, míg négyükkel szemben üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »