„Halott” férfira csaptak le a szabolcsi nyomozók

„Halott” férfira csaptak le a szabolcsi nyomozók

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt érdi lakóhelyén fogták el L. Gábort, aki hamis okiratok benyújtásával igyekezett állítólagos halálát igazolni, és kibújni az igazságszolgáltatás alól.

Hírdetés

A férfit a bíróság korábban – első fokon – többévnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Mivel a tárgyaláson nem jelent meg, ellene európai elfogatóparancsot adtak ki. Körözése alatt L. Gábor azonban nemcsak, hogy elrejtőzött a hatóság elől, de állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon az elfogatóparancs és a várható jogerős ítélet terhétől.

A bíróság azonban a benyújtott iratok alapján hamis tanúzás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig elrendelte L. Gábor ellen a büntetőeljárást, és a nyomozással a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg. A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy L. Gábor valójában nem halt meg, sőt, nem is bujkál, némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más.

A Szabolcs vármegyei nyomozók – a Pest vármegyei kollégák közreműködésével – L. Gábor 47 éves érdi lakost 2023. december 6-án elfogták, közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »