Hallott a BBC Erzsébet Brexit-párti kijelentéséről

Hallott a BBC Erzsébet Brexit-párti kijelentéséről

Értesült róla a BBC a népszavazás előtt, hogy Erzsébet királynő a brexit mellett foglalt állást – számolt be róla a The Guardian. Laura Kuenssberg politikai szerkesztő a BBC Radio 4-nek nyilatkozott, kifejtve: végül azért nem hozták le a hírt, mert csak egy forrásból értesültek róla.

Márciusban nagy botrányt váltott ki a Sun, mikor azt állította: a királynő a brexit pártján áll. A Buckingham-palota szokatlan módon még az IPSO sajtószabályozónál is panaszt tett. Az udvar állította, a királynő változatlanul semleges álláspontot képvisel.

Hírdetés

A Sun még arról számolt be, hogy a királynő egy 2011-es vacsorán fejtette ki álláspontját az Európai Unióról. Ezen az eseményen állítólag részt vett Nick Clegg akkori miniszterelnök-helyettes is: ő állította, nem emlékszik, hogy ilyen valóban történt volna. Egyben a brexitpárti Michael Gove-ra mutogatott, aki szintén jelen volt az eseményen. Gove nem ismerte el, hogy tőle származott volna az értesülés.

Kuenssberg szerint egy forrásától ő is hallott hasonlót, mint amit a Sun megjelentetett. Neki is azt mondták: a királynő egy étkezés során kifejtette, nem érti, miért ne lehetne egyszerűen csak kilépni.

„Leesett az állam. Sajnos, csupán egyetlen forrásom volt. A következő néhány napot azzal töltöttem, hogy megpróbáltam bizonyítani az elhangzottakat. Ez nem sikerült” – fejtette ki most Kuenssberg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »