Halálra verte a bátyját

Halálra verte a bátyját

A Tolna Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfi ellen, aki tavaly nyáron megölte a nála egy évvel idősebb bátyját.

A vádlott és testvére közös háztartásban éltek, gyakran veszekedtek. A vádlott szoros emberi kapcsolatok hiányában kizárólag a kutyájához kötődött, az állatot tekintette társának.

Hírdetés

2023 júliusában, egy este, az erősen ittas sértett lakóházuk udvarán bántalmazta a vádlott kutyáját, majd az állatra sértő kijelentést tett. A férfi mindezen feldühödve magához vett egy keményfa husángot, és azzal hátulról, teljesen váratlanul fejbe csapta a testvérét, aki a földre zuhant. A támadó ezután behúzta a magatehetetlen, védekezésre képtelen testvérét a házba, és a husánggal durván tovább bántalmazta. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a holttestet zsákba csavarta, majd az udvaron egy gödörbe tette és azt befedte. A férfi igyekezett eltüntetni a nyomokat, a padlót felsúrolta, felmosta, a sértett hollétéről érdeklődőknek pedig különféle valótlan történeteket adott elő.

A sértett holttestét állampolgári bejelentés alapján, egy hónappal később találták meg a rendőrök.

A főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, amelynek büntetési tétele 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség 16 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Szekszárdi Törvényszéknél.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »