Halálra szurkálta a prostituáltat, majd a holttestet 10 napig gépkocsija csomagtartójában rejtegette

Halálra szurkálta a prostituáltat, majd a holttestet 10 napig gépkocsija csomagtartójában rejtegette

Halálra szurkálta a prostituáltat, majd a holttestet 10 napig gépkocsija csomagtartójában rejtegette

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki a vádirat szerint előbb megölt egy prostituáltat, és elvette a pénzét, majd néhány nap múlva egy butik eladóját sebesítette meg életveszélyesen.

Hírdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a negyvenes éveiben járó vádlott 2017 elején elveszítette a munkáját, ezért anyagi gondjai voltak. Mindezt titkolta a vele élő édesapja elől, sőt naponta elindult otthonról, mintha munkába menne. Ilyenkor a megyében autózott, gépkocsijában olvasgatott, és több prostituált szolgáltatását is igénybe vette.

2018. november 16-án, az egyik kisvárdai áruház parkolójában felajánlotta a vádlottnak szolgáltatásait az ott prostituáltként dolgozó sértett. A férfi gépkocsival egy közeli földútra mentek, ahol a szolgáltatás közben ismeretlen okból vita támadt a vádlott és a sértett között. A férfi a gépkocsija ajtajában tárolt, húsz centiméter pengéjű konyhakést magához vette, és azzal többször mellkason és fejen szúrta a nőt, aki a helyszínen elhunyt. A vádlott ezután elvette a sértett pénzét, majd a holttestet fóliába csomagolta, és a gépkocsija csomagtartójába tette. A rendőrség tíz nap múlva találta meg a holttestet a csomagtartóban.

A vádlott 2018. november 22-én, délben, az egyik nyíregyházi ruházati üzlethez ment azért, hogy pénzt szerezzen. Vásárlási szándékot színlelt, így érte el, hogy a boltban eladóként dolgozó nő a pénztárgépbe beüsse a termékek árát. Eközben a sértetthez lépett, és a magával vitt, engedély nélkül tartott pisztolyával leütötte a nőt, aki a földre esett. A vádlott ráült a fekvő sértettre, a pisztolyt pedig a fejéhez szorította. Ezután elővette a korábban is használt kését, amellyel többször megszúrta a sértett hasát, combját. Ekkor ért a bolt elé egy férfi, aki a kirakatot verve elriasztotta a vádlottat, így értékek nélkül távozott a helyszínről. Az eladónő életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg, sérülései így is két hónap alatt gyógyultak.

A vádlottat a rendőrök másnap, a lakásán fogták el, őrizetbe vették, azóta is letartóztatásban van.

Az ügyészség nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy legkorábban harmincöt év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »