Hálaadó szentmise Körmenden Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulóján

Hálaadó szentmise Körmenden Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulóján

Március 23-án a Szombathelyi Egyházmegye Körmenden emlékezett meg arról, hogy II. János Pál pápa 20 éve boldoggá avatta Rómában Batthyány-Strattmann Lászlót. A jeles nap kapcsán emlékkonferenciát rendeztek, amelyet püspöki szentmise zárt a plébániatemplomban.

A boldoggá avatás évfordulóján megrendezett konferencia  Körmend Város, a Magyar Parlamenti Imacsoport és a Magyar Batthyány Alapítvány közös szervezésében valósult meg, amelyről a Vas vármegyei hírportálon, a Vaol.hu-n olvashatnak beszámolót. 

Az ünnepi alkalomból a Szent Erzsébet-templomban bemutatott szentmise főcelebránsa Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök volt. Homíliájában felhívta a figyelmet Batthyány-Strattmann László halála előtti szenvedésére, amelyet a Krisztussal való találkozás tudatában élt meg.

„Nekünk is fontos lenne, hogy készüljünk a halálra, az elmúlásra. És ne rettegve gondoljunk földi utunk lezárására. Ebben nagy példa számunkra Batthyány László” – mondta a segédpüspök.

A szentbeszédet IDE kattintva hallgathatják meg.

Hírdetés

*

Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának évfordulója alkalmából a Batthyányak évszázados otthona és nyughelye, Güssing (Németújvár) volt a Kismartoni és Szombathelyi Egyházmegye közös ünnepének színhelye március 19-én. A németújvári bazilikában bemutatott püspöki szentmisében jelentették be a szegények orvosa felesége, Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárásának megindítását.

Az ünnepségről szóló beszámolónkat ITT olvashatják.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »