Hajszálon múlott a KSE-győzelem, egyenlített a Szatmár (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Hajszálon múlott a KSE-győzelem, egyenlített a Szatmár (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Keményen küzdött, több mint három és fél negyeden keresztül vezetett, ám nem tudott újabb meglepetést okozni a Kézdivásárhelyi SE csapata, amely a női kosárlabda Nemzeti Liga negyeddöntőjének második meccsén 67–65-re kikapott a vendég Szatmárnémeti VSK együttesétől. Folytatás szombaton este héttől, ezúttal a határ menti városban.

A helyiek és a sepsiszentgyörgyiek frenetikus szurkolása közepette villámrajtot vett a Kézdivásárhelyi SE, amely a második perc végén 9–2-re vezetett. A továbbjutás esélyeinek életben tartása miatt győzelmi kényszerben játszó Szatmárnémeti VSK a következő percekben felzárkózott három pontra (13–10), de a kék-fehérek – kézben tartva a küzdelmet – 24–16-ra hozták a nyitó negyedet. A másodikban is a céhes városiak játszottak jobban, ám a szatmári kispadról jó ütemben beálló kosarasok kiegyenlítették az összecsapást, sőt, egy dudaszós triplával a határ mentiek mindössze négypontos hátrányban vonultak szünetre (35–31).

Hírdetés

A térfélcsere után a vendégek gyorsan feljöttek egyre (35–34), de a KSE-nek mindig volt annyi ereje, hogy ellépjen ellenfelétől, 51–45-ös állásról indult a párharc utolsó szakasza. Ezt a Szatmár kapta el jobban, s gyorsan apadt a kék-fehérek előnye. A 36. percben a VSK kiegyenlített 57-re, majd kevéssel később a vezetést is átvették a piros mezes vendégek (57–59). Innen ádáz küzdelem folyt a pályán, s úgy tűnt, hogy a rutinosabb Szatmár el tudja dönteni a meccset. A kézdivásárhelyiek azonban nem adták fel, remekül hajráztak, és az utolsó pillanatokban a győzelemért támadtak. Sajnos, a mieink utolsó triplakísérlete kimaradt, így a KSE 67–65-re kikapott. A VSK kínlódva nyerte meg háromszéki vendégjátékát, és 1–1-re hozta az egyik fél két sikeréig tartó párharcot.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, negyeddöntő – 2. mérkőzés: Kézdivásárhelyi SE–Szatmárnémeti VSK 65–67 (24–16, 11–15, 16–14, 14–22). Kézdivásárhely, Kicsid Gábor Sportcsarnok. Több mint 700 néző. Vezette: Mate Andras Stretea, Ștefan Atomulese, Diana Oprea. KSE: Welch-Coleman 17/3, Debreczi 6, Corda 16/12, Bara-Németh 4, Lewis 17–Taylor, Kozman 5/3, Domokos, Tuchilus, Csurulya, Nagy, Marthi. Edző: Ljubomir Kolarevic, Farkas Alpár. Szatmár: Dzombeta 9, Ardelean 11/6, Taylor 19, Vučković 4, Biszak 2–Szmutku, Fodor 12/6, Muraru (Kádar), Cucu, Sotiriou 10/3, Noa. Edző: Miguel de Jesus Lopez Alonso. Kipontozódott: Ardelean (38.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »