Hadsereg: Repüléstörténelmet írtak Szolnokon

Hadsereg: Repüléstörténelmet írtak Szolnokon

Lázár Tibor őrnagy, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyős kiképző részlegének vezetője mellett éppen a könnyű szállítóhelikopter volt a főszereplő. A 3000. ugrására készülő őrnagy ugyanis a világon elsőként „indult lefelé” ebből a típusból – és természetesen rendben földet is ért, az őt követő katonatársaihoz hasonlóan.

Az ugrásoknak a repüléstörténelem mellett más célja is volt: a képességbővítés. Az ugrók rendszerpróbát végeztek, amelynek során a gyakorlatban is kiderült, ejtőernyős ugrásra alkalmas a H145M. légcellás ejtőernyőkkel, kézi nyitásmóddal hajtották végre a megtervezett feladatokat, ehhez azonban komoly elméleti és gyakorlati felkészülésre volt szükség.

 

20200618_Airbus H145M ejtőernyős ugrások (3)

Hírdetés

„Fergeteges érzés” – szólt Lázár Tibor őrnagy a földetérést követően. Miután az időjárás minden próbálkozása, az erős szél és a felhők ellenére, két felszállással mindenki visszatért a repülőtér gyepére, már jutott idő egy gyors helyzetértékelésre is. Mint az őrnagy elmondta, a hosszadalmas felkészülés eredményeként minden rendben folyt le és az ugrások elérték céljukat: a gyakorlatban is kiderült, hogy a gép alkalmas az ejtőernyős kiképzési és sportolási feladatok támogatására.

20200618_Airbus H145M ejtőernyős ugrások (8)

„Nagyon sokat fogunk még ebből a típusból ugrani” – szólt az elégedett jóslat, hiszen, mint ahogy az őrnagy leszögezte, a kiképzési ugrások teljes spektruma végrehajtható a nagy méretű, a levegőben elcsúsztatható oldalajtóval felszerelt géppel. Nem csak nyolc ejtőernyős fér el az utastérben, de alkalmas lesz teherernyők dobására, tandemugrásokra, a taktikai ernyők alkalmazására – mindenre, amire a Magyar Honvédség ejtőernyős beosztású katonáinak és az ejtőernyős válogatottnak szüksége lehet.

20200618_Airbus H145M ejtőernyős ugrások (12)

Kép: Rácz Tünde

Trautmann Balázs


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »