Hableány-tragédia: újabb borzalmas információk kerültek elő

Hableány-tragédia: újabb borzalmas információk kerültek elő

Elkészült az a jegyzőkönyv, ami a Viking Sigyn szállodahajó kapitányi fülkéjében az ütközés előtti 15 percben történteket rögzíti.

Videófelvétel tanúsítja, ahogyan a Hableány sétahajón utazók integetnek a Vikingnek, hogy ne ütközzön beléjük.

Sógor Zsolt, a Hableány turistahajót üzemeltető Panorama Deck ügyvédje az ATV stúdiójába bevitt dokumentummal – a Viking ütközés előtti 15 percét rögzítő jegyzőkönyvvel – a kezében a televízióban szerda reggel azt mondta,

a Viking ukrán kapitánya „süketnéma” lehetett, nem látta a hajót, az ügyvéd szerint azért, mert nem figyelt, hiába is integettek felé a Hableányról.

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy az ütközés után bő egy perccel már a Vikingen is elhangzott, hogy emberek vannak a vízben a Margit hídnál, ami azt jelenti, minden, a közelben tartózkodó hajó azonnal hírt kapott a szerencsétlenségről.

Hírdetés

Az ukrán kapitány egyébként oroszon kívül nem tud más nyelven annyira, hogy megértesse magát.

A tragédia túlélői egyébként arról is beszámoltak, hogy szemkontaktus volt köztük és a Viking utasai között.

Azt Sógor Zsolt is megerősítette, hogy

a radarhangot – amiből hallás alapján kiderülhetett volna a Hableány közelsége – a Vikingen levették, mert zavarhatta a kapitányt.

A tragédia május 29-én következett be, a 33 dél-koreai turistát és idegenvezetőket szállító Hableány két fős magyar személyzetével a Viking alá fordult, miután utóbbi utolérte, 7 embert sikerült kimenteni, mind dél-koreaiak.

A katasztrófáról szóló valamennyi hírünket ITT találja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »