Ha utazik és biztosítást köt, ezt az egy dolgot nagyon ellenőrizze

Ha utazik és biztosítást köt, ezt az egy dolgot nagyon ellenőrizze

A koronavírus-járvány hatására növekedhet azoknak a száma, akik külföldi utazásuk idejére utasbiztosítást kötnek – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

Az utasbiztosítási piac szorosan kötődik a magyarok utazási kedvéhez, és csak bízni lehet abban, hogy az idei szezon sokkal jobban végződik a biztosítótársaságok számára, mint a tavalyi, amikor az előző évhez képest 60 százalékos visszaesést lehetett elkönyvelni a díjbevételek tekintetében. Most arra lehet számítani, hogy aki külföldre utazik, talán a szokottnál is óvatosabb, és jobban figyel a biztonságára, ezért hajlamosabb utasbiztosítás köti, mint a korábbi években, amikor a tapasztalat azt mutatta, hogy a külföldre utazóknak 50-60 százaléka kötött utasbiztosítást – tudta meg az InfoRádió Lambert Gábortól, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetőjétől.

A koronavírus-járvány miatt a biztosítótársaságok átalakították a termékeiket, és arra törekednek, hogy még nagyobb biztonságot nyújtsanak az utazóknak. Lambert Gábor szerint jellemzően a cégek úgy bővítették szerződéseik tartalmát, hogy az a biztosítottaknak volt kedvező.

Hírdetés

„Például a koronavírus jellemzően sehol nem számít már kizáró oknak, mindenhol térítenek a biztosítók ilyen esetben is.

A leginkább kérdéses a karantén megítélése,

illetve a karantén fedezetbe vonása, hiszen biztosítónként eltérő lehet, ha nincs megbetegedés, csak a hatóság elrendeli külföldön a karantént, akkor azért térít-e a szerződés, ezért kiutazás előtt érdemes megnézni, illetve utána járni annak, hogy mire szeretnénk fedezetet biztosítani maguknak, és ha karanténba kerülünk, akkor a költségeknek egy meghatározott limitig terjedő részét állja-e biztosító” – figyelmeztetett a kommunikációs vezető.

Lambert Gábor viszont úgy véli, a folyamatosan változó beutazási szabályokat nem kell követniük az utasbiztosítási szerződéseknek, hiszen baleset-, betegség-, illetve poggyászbiztosítást jelent maga az utasbiztosítás. „Az, hogy milyen dokumentumokat kérnek a külföldi hatóságok a beutazóktól, mindenképpen az utazó felelősségi körébe tartozik, neki kell arról gondoskodnia, hogy megfelelő szituációkban megfelelő dokumentumokkal rendelkezzen” – mondta a Mabisz képviselője.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »