Ha most rendeznék a választásokat, a Hlas fölényesen nyerne

Ha most rendeznék a választásokat, a Hlas fölényesen nyerne

A Focus által készített legújabb, májusi közvélemény-kutatás eredménye alapján a Hlas párt komoly fölénnyel nyerné a választásokat, a Szövetség 3,7 százalékkal a parlamenti küszöb alatt maradna.

A megkérdezettek véleménye alapján a Hlas 20,3 százalékkal győzött volna, a válaszadók 14,9 százaléka a Smert választaná, míg a jelenlegi koalíció második legnagyobb pártja, az SaS 11,1 százalékot szerezne.

A Progesszív Szlovákia (PS) jelentős javulást könyvelhetne el (9,1 százalék), míg az OĽaNO-t a választásra jogosultak mindössze 8,1 százaléka választaná. Bekerülne a parlamentbe a Republika is, ők 6,8 százalékot szereznének. A KDH-t a megkérdezettek 6,5 százaléka, a Sme rodinát pedig az állampolgárok csupán 5,6 százaléka választaná.

Hírdetés

Nem kerülne be a parlamentbe a Szövetség, a megkérdezettek 3,7 százaléka szavazna rá, s ugyanekkora a támogatottsága az SNS-nek is. A Za ľudí 3,1 százalékot könyvelhetne el, az ĽSNS 2,8 százalékot, a Dobrá voľba a Umiernení 1,4 százalékot, a Magyar Fórum 1,1 százalékot, a Spolu pedig 1,1 százalékot.

A Focus ügynökség 2022. május 25. és május 31. között végezte a pártok támogatottságáról szóló közvélemény-kutatást, 1008 válaszadóból álló mintán.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »