Ha megromlik a bizalom a szakembereinkkel szemben, a gonosz lélek szórakozni fog rajtunk

Ha megromlik a bizalom a szakembereinkkel szemben, a gonosz lélek szórakozni fog rajtunk

Ma ünnepli születésnapját Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes a hirado.hu-nak adott interjúban az oltás kapcsán arra kéri az embereket, hogy bízzanak orvosainkban, szakembereinkben, hiszen, ha elromlik az autónk, akkor sem egyedül kezdjük el javítani, hanem szakemberre bízzuk.

Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője ma ünnepli születésnapját. A ferences szerzetes a hirado.hu-nak elmondta, sosem szervezett kifejezetten szülinapi ünneplést, de mindig részt vesz az aznapi szentmisén, ahol megköszöni a Jóistennek, hogy újabb születésnapját érhette meg.

Ezután általában szűk családi körben a gyerekekkel, kollégákkal megebédelnek, ahol nem maradhat el egy kis édesség és desszert sem. Így tervezi ma is. Ezen kívül egy rendhagyó adománygyűjtéssel is megemlékezik születésnapjáról – rá jellemző módón ezt az alkalmat is arra használja, hogy egy nemes ügyet szolgáljon.

„Déva határába egy számunkra nagyon fontos, elhagyott történelmi emlékhely árválkodik, a piski csatatér és a rajta álló csárda, mely azon az emlékezetes 1849. 02. 9. napon, véres harcok során többször is gazdát cserélt. Úgy gondolom, hogy ez a történelmi emlékhely mindannyiunk közös öröksége” – írta közösségi oldalán Böjte Csaba, aki egy emlékparkot hozna létre az elesett hősök emlékére.

„Ezért bizalommal fordulok az emlékhely tulajdonosa és a működtető Szt. László Alapítvány nevében hozzátok, és összefogásra hívlak, gyertek közadakozásból kezdjük meg a történelmi emlékpark kialakítását.” – tette hozzá.

Egész életében arra törekedett, hogy egy-egy jó gondolat mentén mindenki rátalálhasson saját útjára. E célt is szolgálja ősszel megjelent Füveskönyve, amely az őt online követő közössége kérdései és dilemmái alapján készült a karantén ideje alatt.

Könyvével motiváló, keresztény gondolatokat szeretne átadni például a szeretetről, a párkapcsolatokról, és a gyereknevelésről.

Táplálékkiegészítőket sokan szednek eredményesen, de meg vagyok győződve, hogy lelki táplálékkiegészítőkre is szükségünk van. Ezért írtam a könyvet, ezért lenne jó egy-egy gondolatot elolvasni, átelmélkedni, »szedni« naponta. Kis, fogyasztható gondolatpirulák, egy-egy csészényi kereszténység, amelyet én kisebb testvéri szeretettel ajánlani tudok” – mondta a kötetről.

Úgy véli, egy-egy rövid gondolatsor elindíthat mindannyiunkban egy lelkiismeret tisztázó gondolatot. Ezért is vannak SMS-szerűen tördelve a Csender Levente által megfogalmazott gondolatok – magyarázta.

A Szent Írás azt mondja, hogy Jézus Krisztus Isten ajándéka, hiszen Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta oda érte.

Tehát, ha Jézusnak az volt a hivatása, hogy a mennyei Atya ajándéka legyen, akkor nekünk, akik szintén Jézus képére hasonlatosan születtünk, ugyancsak ez a hivatásunk, jó szava, simogatása, ajándékai legyünk egymás számára – emelte ki.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes (Fotó: MTI/Biró István)

Magam és mindenki számára, ha kérhetek valamit a Jóistentől, akkor ez lenne.

Közösségi oldalán minden második este nyolc órától bárki feltehet egy kérdést, amire megpróbál válaszolni.

A koronavírussal kapcsolatban példaként említette, hogy ha elromlik az autónk, akkor bütykölhetjük, de jobb, ha elvisszük egy szerelőhöz.

Hírdetés

Ha az egészségünkkel baj van, akkor mindannyiunknak az a dolga, hogy segítséget kérjünk a szakemberektől, olyanoktól, akik hosszú évek óta az egészségügyben dolgoznak. Mindannyiunknak az a feladata, hogy az egészségügyi előírásokat, akár az oltással kapcsolatosakat is, vegyük komolyan – részletezte.

Nem abban látom a megoldást, hogy külön utakon kezdjünk el járni. Mert, ha megromlik a bizalom a mérnökeinkkel, tanárainkkal, orvosainkkal, szakembereinkkel szemben, akkor a gonosz lélek szórakozni fog rajtunk.”

Hozzátette, ő a szakemberek mellett áll, bizalommal fordul az orvosok felé.

Böjte Csaba, nemrégiben esett át a koronavíruson, így jelenleg immunis a betegségre, de úgy gondolja, ha eljön az ideje, akkor regisztrál a koronavírus elleni oltásra, akárcsak Ferenc pápa.

Mennyei Atyánk ezt a földbeli projektet” a tudósaink szerint félmilliárd éve futtatja, és eddig mindig volt ötlete, hogyan lehet tovább haladni, így úgy gondolja, tovább fogja vinni a mi életünket gondviselő szeretettel.

Mindig változik valami, dinamikus, változó világban élünk, így nekünk is alkalmazkodnunk kell a körülményekhez.

————————————————————

Árverés 90 Bt.

Kedves Barátaim!

A közösségi média feldobta a lehetőséget, hogy születésnapom alkalmából gyűjtést szervezne számomra. Egy pár napig gondolkodtam a javaslaton, végül barátaim unszolására a következő levelet fogalmaztam meg:

Déva határába egy számunkra nagyon fontos, elhagyott történelmi emlékhely árválkodik, a piski csatatér és a rajta álló csárda, mely azon az emlékezetes 1849.02.9. napon, véres harcok során többször is gazdát cserélt. Úgy gondolom, hogy ez a történelmi emlé…

Továbbiak

Magyar Nemzeti Digitális Archívum • Piskii Csárda

Nemcsak az emberiség él a Földön, a vírusoktól kezdve a növényekig, élőlényekig együtt kell közösen szeretetben élni.

Vannak problémák, de nem szabad arra gondolnunk, hogy ez Isten csapása. A megváltozott körülményekhez alkalmazkodnunk kell. Ahogy egykor a kanyaró vagy a spanyolnátha is felütötte a fejét, és ma már csak a történelem lapjain találkozunk velük, úgy reméljük:„a koronavírus is szépen összeszedi magát és elmegy a múzeumba”.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1959. január 24-én született Kolozsváron. Költő édesapját alig ismerte, mert még születésekor börtönbe zárták egy verse miatt, és szabadulása után nem sokkal meghalt.

Édesanyja nehéz körülmények között nevelte fel őt és a húgát.

Autóvillamossági szerelőnek tanult, de szakmáját öt év után feladta. Egy évig remeteként élt a Hargitán, közben egy bányában vállalt munkát. 1982-ben a legnagyobb titokban jelentkezett a ferences rendbe.

Teológiai tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban folytatta. 1989-ben szentelték pappá. Erdélybe visszatérve a gyulafehérvári egyházmegye ifjúsági lelkésze lett, majd több településen végzett papi szolgálatot. 1992-ben a Hunyad megyei Dévára helyezték.

A ferences közösség a vezetésével 1993 tavaszán létrehozta a Szent Ferenc Alapítványt, hogy megfelelő intézményi keretek között segíthessen a sanyarú sorsú erdélyi gyerekeken. Jelenleg mintegy kétezer-ötszáz gyermekről gondoskodnak az intézményeikben és további százakról nevelőszülői rendszerben.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »