Ha így keresik a rendőrségtől, nagyon vigyázzon!

Ha így keresik a rendőrségtől, nagyon vigyázzon!

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók – figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Az ORFK a police.hu oldalon azt közölte, hogy adathalász csalók befizetés kezdeményezésével próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes és bankkártyaadatokat: megtévesztő SMS-ben be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre egy adathalász linket is.

A mellékelt fotó szerint szerencsére az üzenet rossz magyarságú, ezért gyanús lehet, de ennek javítása később bármikor megtörténhet, akkor pedig még veszélyesebb lehet az üzenet.

Hírdetés

forrás: police.hu

forrás: police.hu
A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com – a Rendőrség Ügyintézési Portál befizetésfunkciójának imitálásával működtetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával lehet elérni.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a kamu üzenetben lévő linkre senki ne kattitnson, hanem törölje az sms-t. Ha mégis kattintott, akkor pedig ne adja meg sem személyes adtait, sem bankkártyájának adatait.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »