Gyurcsánynak az idei évértékelőjén is elgurult a gyógyszere – tárt karokkal várná a hozzánk menekülő szakembereket is

Gyurcsánynak az idei évértékelőjén is elgurult a gyógyszere – tárt karokkal várná a hozzánk menekülő szakembereket is

Vissza kell adni az iskolát a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a szülőknek és a településeknek – mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten, tizenkettedik évértékelő beszédében.

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt Sokak Magyarországa című, februárban bemutatandó programjából részleteket idézve az oktatás, a kultúra és a művészet világát nevezte az ország legfontosabb kezelendő problémájának, amelyet szerinte az egészségügy rendbetételének kell követnie.

A politikus azt mondta, Magyarország legfőbb érdeke és célja nem a kevesek gazdagodása, hanem a sokaság felemelése és új távlatok kinyitása. A DK olyan világot ajánl, amelyben a tisztesség, a felemelkedés az előremenetel alapja, nem a bűn, az árulás, a lopás – jelentette ki.

Az országvédelem erőt sugárzó hamis díszletei mögött pusztul az ország. Urizáló, fennhéjazó, korrupt módon gazdagodó kevesek az egyik oldalon, és rengeteget gürcölő, elárult, reményét vesztett sokaság a másik oldalon – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, akit csak komoly tudatmódosítók hatására vélünk látni a rengeteget gürcölők oldalán.

A sokak Magyarországa alatt egy olyan otthonra, egy olyan hazára gondol, ahol nem csak az gyógyul, aki megengedheti magának, ahol mindenki tanulhat, aki szorgalmas és tehetséges, ahol a munkát tisztességesen megfizetik – magyarázta Gyurcsány Ferenc, aki szerint a mai Magyarország nem ilyen.

Orbán Viktor vezetésével a Fidesz elárulta a magyarokat, a közös hazát, míg a miniszterelnök kegyeltjei, szurkolótársai, barátai elképesztő mértékben gazdagodnak és gyarapodnak – mondta.

A Fidesz, amely szitokszóként emlegette a privatizációt, a menekültválság árnyékában elkótyavetyéli az egyik legnagyobb nemzeti vagyont, a földet, megszervezve ezzel a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb és legkorruptabb privatizációját – jelentette ki. Magyarországnak ma nem kormánya van, hanem egy "politikusi jelmezbe öltözött bűnszövetkezet vezeti az országot", amelynek az élén a miniszterelnök áll – hangsúlyozta nosztalgiázásnak tűnű módon a volt KISZ-titkár. Aki véletlenül látványosan jól jött ki vagyonátmentésekből, privatizációkból és akinek éppen a keze alatt lopta el a milliókat Zuschlag.

[*]A "menekült"válságra áttérve úgy vélte, hogy Orbán Viktor szélsőséges álláspontot képvisel, amikor ki akarja rekeszteni a menekülteket. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a biztonság garantálása mellett korlátozott, ellenőrzött, szabályozott módon Magyarország nemcsak képes befogadni embereket, de jól is jár az ide érkező szakemberekkel. (Meglehet, a DK szakpolitikusainak színvonalát tényleg nem rontanák – a szerk.)

Lehet, hogy a miniszterelnök rövid távon megnyer egy politikai játszmát, de történelmi értelemben elveszíthet mindent, amiért Magyarország évszázadok óta küzd és ez túl nagy ár azért, hogy "egy kis-nagy ember hadakozzon saját, helyenként skizofrén meggyőződésével a világ ellen" – jelentette ki.

A párt elnöke a DK február 13-i kongresszusán bemutatandó programját előrevetítve közölte: meg kell állapodni az oktatás világának következő egy évtizedéről a pedagógusokkal és azokkal, akik értenek az oktatáshoz. Vitatta, hogy 50 százalékos béremelést kellene megvalósítani, mert, mint fogalmazott, emlékszik még, "mi lett ennek a vége 2002-ben". Szerinte tíz éven belül kellene évi 15, majd 10 százalékos emeléseket végrehajtani, mert "nem lehet olyan fontos hatalomra kerülni, hogy olyat ígérjünk, amely rosszat tesz az országnak".

Hírdetés

A gyógyítás világáról szólva kijelentette: az egészségügyből több pénz hiányzik mint az oktatásból, mintegy 400 milliárd forint. Úgy ítélte meg: a forrás előteremtéséhez először a szakma és az ország támogatását kell megszerezni. Itt nincs könnyű megoldás – fogalmazott.

A gazdaság ügyeivel kapcsolatban azt idézte fel, hogy míg kormányzása idején érkezett Magyarországra a Mercedes-gyár, a jelenlegi kabinet ténykedése alatt a Land Rover inkább "Szlovákia" mellett döntött, holott – mint mondta – mintegy 40 százalékkal több adókedvezményt ígért neki Magyarország.

Az oktatás és az egészségügy kérdései mellett "picike" problémaként, de szólt a terrorveszélyhez kapcsolódó alaptörvény-módosításról is, amely különleges intézkedések bevezetésére adna módot. Kijelentette: ahogy a Fidesz visszaélt a kétharmadával, ugyanúgy élne vissza egy ilyen felhatalmazással. Úgy folytatta, hogy "nem lehet együttműködni a Fidesszel a kiherélt Alkotmánybíróság feltöltésében" és gazembernek nevezte azokat, akik együttműködnek a kormánypártokkal.

Szavait úgy zárta: a DK készen áll arra, hogy tegyen Magyarországért, a köztársaságért és Európáért.

Gyurcsány Ferenc egy belvárosi szálloda rendezvénytermében beszélt a helyiséget megtöltő hallgatóságához.

Szavakban megint visszavágott az elszámoltatásban impotens és érdektelen Fidesz

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc ma is világossá tette, hogy be akarja telepíteni a bevándorlókat és nem támogatja a kormány terrorellenes javaslatát sem, amellyel meg lehet védeni a magyar embereket a terroristáktól – reagált a párt parlamenti frakciója a Demokratikus Koalíció elnökének évértékelő beszédére.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben a Fidesz-frakció hozzátette: ha a "Brüsszelből fizetett" Gyurcsány Ferencen múlna, itt is Brüsszel bevándorláspárti politikája valósulna meg, amellyel veszélybe sodorná a magyar embereket és a magyar nemzetet.
A Fidesz beismerte elszámoltatásuk csődjét, hiszen szerintük Gyurcsány Ferenc "minden idők legkorruptabb kormányzását követte el, ma is milliárdokat tesz zsebre az MSZP-SZDSZ kormány alatt intézett privatizációival, miközben a magyar családoktól mindig csak elvett, és csökkentette a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók fizetését is".

Gyurcsány Ferenc először a privatizáción keresett kilencszázmilliót és a fillérekért megvásárolt balatonőszödi üdülőt adja vissza – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció elnökének az állami földeladásokat bíráló kijelentésére is szombaton.

A Fidesz közleményében hangsúlyozza: Gyurcsány Ferenc a napokban adta el harmincszoros áron, kilencszázmillióért azt a vállalatot, amelyet a Horn-kormány idején anyósa, Apró Piroska segítségével szerzett meg. Későbbi minisztere, Szilvásy György segítségével pedig Balatonőszödön szerezte meg a Balaton parton fekvő kormányüdülő egy villáját fillérekért, amely ma is a birtokában van.

(MTI nyomán)

A Jobbik is reagált szemkilövetőre

A nemzeti párt szerint pofátlanság, hogy épp a közvagyonból milliárdossá vált Gyurcsány Ferenc teszi szóvá a fideszes haverok ugyanilyen módszerekkel történő meggazdagodását. A Fidesz-kormány elszámoltatásának bukását pedig szerintük mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ez az ember még mindig szabadlábon van.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »