Gyurcsány nyomulása

Gyurcsány nyomulása

Vajon ki az? Az utca embere, de nem hajléktalan, sőt az Apró -villában éldegél, de az apróság nem a ház méreteire utal.

Idén az élettől csak másnap kaptam meg az „igazi” születésnapi ajándékomat: a körúton sétálva egy presszó teraszán láttam meg a napokban iszogatni élőben Gyurcsány Ferencet, az egykori „magyar” miniszterelnököt, az őszödi rémet! Az Oktogon és a Nyugati között adatott meg számomra ez az élmény, ahol Vadai Ágnessel, hűséges fegyverhordozójával ücsörgött az üres teraszon.

Feri a körúti forgalom felé fordulva ült, hogy jól látható legyen a gyalogosátjáró jelzőlámpájának pirosa előtt megálló autósoknak! Ugye, milyen tökös gyerek vagyok? Az utca egyszerű embereként bátran elvegyülök a körúton! Közben egy henteskirakatban nyárson pörgő reklám-grillcsibét meghazudtolóan forgolódott egyfolytában a járda felé is, hogy a gyalogosok is lássák merészségét. A magyar jövőt fürkésző szemeivel rám nézett, várta tőlem a meglepett reakciót, a lelkesedést. Csalódnia kellett….

Azt gondoltam, hogy ennyi vagy annyi elég is lesz ebből a bukott politikusból! De nem! A Magyarország-Portugália labdarúgómérkőzés előtti napon talán a találkozásunk örömére egy levelet is kaptam tőle! Messergenben! Hogy honnan szerezte meg a címemet, rejtély! Talán a köztünk működő telepátia révén, de az is könnyen előfordulhatott, hogy valamikor egyszer mérgemben rákattintottam, és ő megjegyzett egy életre. Felejts el, Feri!

Hírdetés

De még érdekesebb annak a szűkszavú levélnek a tartalma! Semmi megszólítás, semmi kedveskedés, személyeskedés, közeledési szándék, csupán egy csoportkép a magyar válogatottról, alatta pedig a szöveg: Hajrá magyarok! Ebből megtudhatta a levél felvidéki címzettje is, hogy Ferenc az Európa Bajnokságon meglepő módon a magyar csapatnak fog szurkolni. Nem a románoknak, nem a szlovákoknak, nem az ukránoknak, még a belgáknak vagy a franciáknak sem, hanem higgyék el, a magyaroknak! Bár az is könnyen elképzelhető, hogy a kezdősípszó után térdre borul a képernyő előtt, szolidaritást vállalva a Black Lives Matter mozgalommal és saját magával.

Közben pedig azon morfondírozna, hogy minek a fociban ez a nagy európai megmérettetés, versenyláz, mire valók a nemzeti válogatottak, miért nincs az EU-nak egy közös csapata, ügyes, honosított migránsokkal megerősítve, szivárványszínű mezben játszva. És akkor játszhatnának az Európa Bajnokságon adok-kapok alapon az EU-n kívüli országok nemzeti tizenegyeivel, az ukránokkal, az angolokkal, norvégokkal stb.   

Még hogy „hajrá magyarok” egy Gyurcsánytól! A közelmúlt történéseinek tükrében nem tűnnek őszintének ezek a szavak a bukott kormányfő részéről! Most is hazudhat, ha képes volt egyszer már átverni az egész országot! Mikor szurkolt ő vagy játékosai például Brüsszelben a magyaroknak? Ahol lehet, inkább keresztbe tesz, kedvenc taktikája a hazája ellen indíttatott kötelezettszegési eljárás, elbundázza a hazai magyar meccseket, az ellenfél játékosait sokkal többre becsüli a sajátjainál! Mindezt a győzelme érdekében teszi!

Saját DK-s polgármestere, Niedermüller Péter például saját bevallása szerint inkább ír szeretne lenni a Magyarország-Írország meccsen történtek miatt. Bár nem értem, miért övezte ezt a kijelentést olyan nagy felháborodás?! Mások is szeretnék, ha ír lenne (Gyurcsánnyal együtt), főleg Erzsébetvárosban, ahol polgármester.

Mi jöhet még? Gyurcsány tegnap a körúton üldögélt, holnap talán az állatkertben egy ketrecben, holnapután esetleg becsönget hozzánk, ha már egyszer ezt a levelét megírta a határon túlra. Igaz, ide vagy a többi leszakított nemzetrész területére ellátogatni nincs akkora mersze, mint egy körúti presszóban üldögélve iszogatni….


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »