Gyurcsány Ferenc: voltam hatalom közelében, most se vagyok nagyon messze

Gyurcsány Ferenc: voltam hatalom közelében, most se vagyok nagyon messze

A volt miniszterelnök friss Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a hatalom hajlít, és erre nincs megoldás, csak ellenszer.

Gyurcsány Ferenc, akit Márki-Zay Péter arra kért, hogy ne vegyen részt az ellenzéki választási kampányban, a Facebookon rövid bejegyzésekben fejti ki aktuális politikai véleményét. Kedden azt a természetfilozófiai vitát járja körül, hogy az ember jónak születik-e.

„Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze. Láttam és látom, mivé változhat az ember, ha hatalma lesz. Nem állítom, hogy mindenki becstelen lesz. Egyáltalán nem. De a hatalom hajlít. Van aki ellenáll, van aki nem, van aki eltörik” – írja a volt miniszterelnök Völner Pál ügyére és a kormányra utalva.

A Dk elnöke úgy véli, erre valójában nincs megoldás, csak ellenszer.

„Én hajlok arra, hogy elfogadjam: az emberek többsége gyarló. Kisebb, nagyobb hibával él. Én is, mi is. Ezért kell a hatalmat ellenőrizni, számon kérni, mert személyes garancia nincs, csak intézményes garancia lehet. Ezt jogállamnak hívják. Vagy ilyesmi” – írja Gyurcsány Ferenc, és azért kampányol egyet Márki-Zay Péter mellett, mondván, szavazzanak rá és az ellenzékre, mert szerinte az országot ne emberi hiba irányítsa, hanem erény, és erre csak ezen az oldalon van esély.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »