Győzött a DAC a Zsolna ellen és megerősítette 4. helyét a tabellán (Képekkel)

Győzött a DAC a Zsolna ellen és megerősítette 4. helyét a tabellán (Képekkel)

Gyorsan, már a harmadik percben megszerezte a vezetést a tavaszi szezon első hazai mérkőzésén a DAC. A MOL Aréna 4 076 fős közönsége Krstovič góljának örülhetett, melyet alig két perc múlva kis híján Andzouana révén egy másik követett.

A találat után leült a mérkőzés, később a vendégek előtt is adódott lehetőség. Mi több, az első félidő végén Gono kis híján egyenlített.

A hazai tábor az első játékrészben nem feledkezett meg a Bundesligába, az Union Berlinbe szerződött Schäfer András elbúcsúztatásáról sem, akinek Köszönjük, Andris! több méteres molinóval köszönték meg a csapatnak nyújtott teljesítményét.

Amilyen álomszerzűen kezdődött a találkozó, olyan álomszerűen folytatódott a második félidő is, de ezúttal a vendégeknek. A 48. percben egy, a hazai kapu előtti hárítást követően Rusnák reagált leggyorsabban a lepattanóra, és átlövésből szél gólla egyenlített.

A folytatásban nem játszott jól a DAC, többször füttyszó is fel-felhangzott. Ezt végül Krstovič második találata hallgattatta el a 68. Percben. Majd a folytatásban bár mindenki kezezést látott a vendégek részéről, a VAR Nem ítélt büntetőt a sárga-kékek számára. Mindez nem zavarta azonban Krstovičot, aki a 82. percben fejjel harmadik találatát is megszerezve állította be a 3:1-es végeredményt.

Hírdetés

A DAC győzelmével az alapszakasz utolsó mérkőzésén megszerezte a negyedik helyet. A folytatásban, a felsőházi küzdelmekben Rózsahelyre látogat.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – MŠK ZSOLNA 3:1 (1:0)

Fortuna Liga, 22. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.02.26., 17:00 Játékvezetők: Smolák – Poláček, Weiss Nézőszám: 4076 Góllövők: 3., 68., 83. Krstović, ill. Rusnák Sárga lap: 76. Nebyla, 78. Pinto, 84. Joao Janeiro (edző) DAC: Ricardo – Pinto, Kružliak (K), Muhamedbegovic, Davis – Andzouana (58. Veselovský), Nebyla (78. Dimun), Balić, Sharani – Hahn (69. Andrezinho), Krstović Zsolna: Petráš – Rusnák, Kopas (K), Nemčík, Owusu – Slebodník (73. Sauer), Mráz, Gono – Ďuriš, Mashike (57. Jánošík), Iľko

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 48% : 52% Lövések: kapura: 7:3, mellé: 4:8 Szabadrúgás: 13:10 Szöglet: 6:8 Les: 1:3

Körkép.sk/dac1904.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »