Győrbe és Székesfehérvárra látogattak a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai

Győrbe és Székesfehérvárra látogattak a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai

Június 12-én Székesfehérváron Spányi Antal püspökkel találkoztak a magyar alapítású rend, a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai, majd felkeresték azokat a helyeket, ahol rendjük alapítója, Isten Szolgálója Péterfy Ida tartózkodott, mielőtt 1949-ben elhagyta az országot. Győrbe is ellátogattak, ahol Veres András megyéspüspök fogadta őket – közölte június 15-én a Győri Egyházmegye.

Június második hetében Győrbe látogattak a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai. Veres András győri megyéspüspök fogadta a szerzetesnővéreket.

A Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai megnézték a Püspökvár kertjét, majd megtekintették a Boldog Apor Vilmos püspök életét és vértanúságát bemutató kiállítást.

Látogatásuk lezárásaként a felújított Nagyboldogasszony-székesegyházban szentmisén vettek részt, amelyet a főpásztor mutatott be.

*

Június 12-én, hétfőn Székesfehérvárra látogattak a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai, hogy Isten Szolgálója Péterfy Ida nyomában járva együtt emlékezzenek meg a rendalapítóról.

Hírdetés

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspökkel folytatott beszélgetés keretében betekintést nyerhettek az egyházmegye pasztorációs munkájába, terveibe.

A szerzetesnővérek alapítójuk nyomán szeretnének olyan mély lelki élményt és tiszta egyházi tanítást adni az embereknek, hogy megerősödjön bennük a vágy, hogy közelebb kerüljenek Jézus Krisztushoz, különösen a szentségek által – mondták el a rend tagjai a székesfehérvári főpásztornak.

A beszélgetés után a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai végigjárták a püspöki palotát. Mózessy Gergely gyűjteményigazgató vezetésével felkeresték azt a helyet is, ahol Péterfy Ida nővér rejtőzködött 1944 decemberében, mielőtt Potyondi Imre székesfehérvári püspöki helynök figyelmeztetésére elhagyta Magyarországot.

Ezt követően imádságos megemlékezést tartottak a nővérek.

Látogatásuk végén Smohay András múzeumigazgató a Szent István király székesegyház közelmúltban végzett rekonstrukciójáról tartott előadását hallgathatták meg a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagjai.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye; Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »