Gyöngyösi: "Hazaárulás, hogy Orbán egy uniós tárgyalás szünetében a kínai elnököt hívogatja telefonon"

Gyöngyösi: "Hazaárulás, hogy Orbán egy uniós tárgyalás szünetében a kínai elnököt hívogatja telefonon"

Mint arról beszámoltunk, Magyarország újabb vétója révén kihátrál az EU közös kiállásából, mely deklarálná azt, hogy elítélik Kínának a hongkongi demokrácia felszámolását célzó törekvését. Ennek kapcsán Heiko Maas német külügyminiszter hétfőn úgy fogalmazott, bárki kitalálhatja, hogy az Európai Unióban egyedüliként miért a magyar kormány akarja blokkolni ezt a nyilatkozatot, mivel „Kína és Magyarország kapcsolata elég jó”.

A kínai külügy közleménye szerint két uniós ülés között egyébként Orbán Viktor beszélgetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel, s kölcsönös támogatásukról biztosították egymást.

Erre a hírre reagált Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője keddi Facebook-posztjában, melyet azzal indít,

Guten Morgen, vagyis jó reggelt, Herr Maas! Örülünk, hogy végre Berlinben is feltűnt, hogy Orbánékat régesrég nem érdekli már sem Európa, sem annak értékei, viszont annál szívesebben dörgölőznek ázsiai diktatúrákhoz némi hitel reményében. Persze lehet, hogy ez eddig is feltűnt Berlinben, ez esetben örülünk, hogy immár ki is merik mondani!

– áll a bejegyzésében, melyben kifejti azt is, hogy szerinte most 

Hírdetés

rajtunk, magyarokon a sor, hogy végre eltakarítsuk Orbán korrupt rendszerét, amely ismét egy lépést tett afelé, hogy Magyarországot kivezesse az Európai Unióból és az ázsiai egypárti diktatúrákhoz csatlakozzon.

Az ellenzéki politikus felteszi a kérdést, „mégis minek lehetne nevezni azt, hogy Orbán egy uniós tárgyalás szünetében a kínai elnököt hívogatja telefonon, hogy eligazítást kérjen tőle”. Értékelése szerint 

ez hazaárulás! Utoljára a szovjet megszállás alatt fordult az elő, hogy Magyarország vezetői nyíltan idegen elvárásokhoz igazították a külpolitikájukat, bár ők legalább nem hangoztatták a szuverenitás fontosságát, mint képmutató örököseik.

Gyöngyösi úgy látja, hogy az elszámoltatás jegyében jövőre, azaz „2022-ben a Fideszt ennek megfelelően kell majd felelősségre vonni”.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »