Gyimesi megkezdte az alulról építkezést

Gyimesi megkezdte az alulról építkezést

Nyitókép: Archívum

Bár több helyi szervezet is jelölte őt a párt élére, ő végül nem vállalt semmilyen jelölést. A felvidéki magyarság több, országosan ismert arcával együtt Gyimesi is visszautasította Gubík László felkérését arra, hogy legyen a Magyar Szövetség országos elnökségének a tagja.

Gyimesi György e helyett inkább úgy döntött, hogy a lakhelye szerinti alapszervezeten keresztül, közvetlenül a választókkal tartja fenn a kapcsolatot. Amihez nincs szükség politikai pártra.

A politikus döntése érthető, hiszen a parlament egyik legismertebb arcaként érkezett anno a magyar párthoz azzal, hogy segítse a bejutást a törvényhozásba. Az utolsó helyről indulva végül több mint 30 ezer preferencia-szavazattal a második helyre karikázta feé magát.

Gyimesi György a Pátria rádió kérdésére október 1-jén elmondta, hogy a Magyar Szövetség a tisztújítás után is strukturális problémákkal küzd.

„A regionalitás elve továbbra is fennmaradt az országos vezetés kreálását illetően, mint ahogy a platformok szerinti megosztottság is létezik. Így nem jutnak megfelelő szakemberek a döntéshozó testületbe, mert a területi elv felülírja a hozzáértők esélyeit”

– fogalmazta meg a konkrét strukturális problémákat

A legnépszerűbb felvidéki magyar politikus mint elmondta, nem lépett ki a Magyar Szövetségből. A csicseri alapszervezet tagjaként kíván együttműködni a választópolgárokkal.

Hírdetés

„Forró Krisztián tökéletesre fejlesztette a semmitmondást azzal az indokkal, hogy mi gyűjtőpárt vagyunk. Ez nem működik, de nyugodtan próbálják meg még egyszer. Saját politikai tevékenységemet folytatni fogom, továbbra is elmondom a véleményemet a világ nagy dolgairól.  Én nem egy politikai párt miatt politizálok. Tevékenységem a választópolgároknak szól, akik ezt kellően díjazzák”

– magyarázta Gyimesi.

A kérdésre, hogy mennyire fogja egyeztetni a Magyar Szövetséggel politikai tevékenységét, így válaszolt:

„A helyi szervezet elnöke Muník Pista bácsi. Vele szeretnék találkozni a héten, és megbeszéljük a továbbiakat. A Magyar Szövetség alulról építkező párt, a helyi szervezet elnöke Muník Pista bácsi, így vele fogok egyeztetni”

– válaszolta.

A kérdésre, hogy mit gondol a Gubík által megnevezett szlovák konzetvatív értelmiségi vonalról, akivel a Magyar Szövetség elnöke elmondása szerint számol, Gyimesi azt mondta, hogy az illető szlovák személy tudomása szerint nem tud semmit a dologról.

„Volt módom beszélni a megnevezett úriemberrel, ő nem tudott erről semmit. Az elnök úrnak először velük kellene erről beszélni és egyeztetni. nem pedig először a médiában. Ezt egy kicsit hibának tartom”

– zárta Gyimesi.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »