Gyimesi a Körképnek a Magyar Szövetség liberális politikusairól: Egy dolog a gombaszögi életérzés, másik dolog a komoly, szakmai munka

Gyimesi a Körképnek a Magyar Szövetség liberális politikusairól: Egy dolog a gombaszögi életérzés, másik dolog a komoly, szakmai munka

Nyitókép: Körkép.sk

A Magyar Szövetség két liberális, progresszív influenszer politikusa, Orosz Örs és a bukott Mózes Szabolcs egyéni indíttatásból elmentek az ellenzék kormányellenes tüntetésére, hogy ott Robert Fico ellenes, Forró szerint magánvéleményüknek adhassanak hangot.

Másnap a Magyar Szövetség elnöke és alelnöke, Forró Krisztián és Gyimesi György a Körkép.sk kérdésére reagált öncélú lépésükre. A dolog hátteréről itt és itt írtunk bővebben.

– reagált Forró Krisztián pártelnök a liberális, progresszív Orosz-Mózes tandem partizánakciójára.

Hírdetés

Jóval egyenesebb, világosabb választ adott kérdésünkre Gyimesi György:

Nehéz helyzetbe hozott engem szerkesztő úr, mert olyan kollégáknak a véleményét kellene kommentálnom, akik a választási kampány során nem nagyon adtak hangot politikai megnyilvánulásoknak. Érdembne nem nyilvánultak meg politikiai kérdésekben, ezért én nyilatkozatukat úgy veszem, mint egy választói nyilatkozat.   Két dolog van: az egyik a komoly szakmai munka, ami egy politikai pártnál elengedhetetlen és van egy woodstocki, gombaszögi életérzés. A két dolog közt érdemi különbség van. Ha mi a politikai munkában eléggé nyilvános, egyenes és érthető üzeneteket fogunk megfogalmazni, akkor sikeresek leszünk. Ugyanúgy, ahogy például Robert Fico vagy Igor Matovič, vagy akár a PS siketes volt, amikor megszólította a magyar szavazókat.

A fenti rész az alábbi videón 43 perc 25 másodperctől tekinthető meg:

A pontot az i-re szerkesztőkollégánk, Komjáthy Lóránt tette fel, aki nyílt levélben válaszolt a bukott, egykori Új Szós, Mózes Szabolcs Körképpel kapcsolatos gyalázkodó bejegyzésére.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »