Gyermekotthon dolgozójára támadt

Gyermekotthon dolgozójára támadt

Gyermekotthon dolgozójára támadt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal nővel szemben, aki 2019. október 19-én rátámadt a helyi gyermekotthon nevelőnőjére.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott együtt lakott az otthonban a gyermekével, akit a vádbeli események napján annak ellenére bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy ezt a házirend tiltja. Ezért az intézmény dolgozói – köztük a sértett is – megkérték őt, hogy a gyermeket vigye ki onnan.  A nő erre a felhívásra a sértettnek trágár kifejezéseket használva válaszolt.

A sértett az incidens után egy kolléganőjének jegyezte meg azt, hogy ha a vádlott saját lánya lenne, szájon vágná. Miután a vádlott értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a sértettet, és őt alpári jelzőkkel illetve szidalmazni kezdte, azzal fenyegetve, hogy megveri. A részlegről a vádlott a sértett többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt meglökte és a torka irányába nyúlkált. A támadásnak a sértett munkatársai vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből.

A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó sértett munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »