Gyermeki őszinteség: "nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell"

Gyermeki őszinteség: "nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell"

Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat – így írta le helyettes államtitkári feladatait az ELTE Politológus Műhelyének beszélgetésén Rácz Zsófia a Népszava beszámolója szerint. A fiatalokért felelős helyettes államtitkár hosszú idő elteltével most vállalt először olyan nyilvános fellépést, ahol nemcsak a sajátjai kérdezhették.

Rácz Zsófia tavaly az első kérdés után faképnél hagyta az RTL Klub riporterét (lásd az alábbi videóban), illetve azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy bejegyzése ellenére a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával többszöri egyeztetés után sem ült le a tanárhiány okozta problémákról tárgyalni.

https://embed.rtl.hu/embed/1572682?autoplay=0

Hírdetés

Rácz Zsófiát 2019 decemberében nevezték ki a Emmi vezetői posztjára, még törvényt is módosítottak azért, hogy megfelelő diploma hiányában betölthesse pozícióját.A politikussal folytatott keddi hosszú beszélgetésnek az is jelentőséget adott, hogy Rácz korábban kerülte a nyilvánosságot, legalábbis különféle fellépéseit nem hirdette meg a kormány, így rendszerint csak a meghívottak értesülhettek róla. Ha véletlenül mégis tudomást szerzett a sajtó a programjáról, a helyszínen nem válaszolt a kinevezésére és a feladataira irányuló kérdésekre – emlékeztet a Népszava.

A lap szerint Rácz most arról beszélt, hogy nem tekint magára politikai kinevezettként, hangsúlyozta, hogy a törvény is szakmai felsővezetőként határozza meg a helyettes államtitkári pozícióját – ezen a ponton pedig ellent is mondott korábbi mondatának, miszerint nem olyan a feladatköre, amihez szakmai végzettség kell.

Mint elmondta, mindenképp szeretné megszeretni jogi diplomáját, hogy a megszerzett tudással „komplexen láthassa át” a problémákat. Hosszú távú karrierjére vonatkozó kérdésre azt válaszolta, „három évvel ezelőtt még azt sem láttam, hogy itt leszek”. Később szívesen foglalkozna nemzetközi joggal, külszolgálati munkát is vállalna diplomata vagy nagyköveti szinten. Az elmúlt egy év legnagyobb eredményének a 25 éven aluliak jövőre – azaz a választási évben – bevezetésre kerülő szja-mentességét nevezte, elárulta, hogy többször is a kormány elé kellett terjeszteni a javaslatot. Megjegyezte, az elmúlt év viszont inkább arról szólt, hogy reagáljanak a koronavírus miatti kihívásokra.

(24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »