Gyermekházasságok a muszlim országokban – lesznek nemsokára Germanisztánban is

Gyermekházasságok a muszlim országokban – lesznek nemsokára Germanisztánban is

Egyiptomban és a többi arab és nem arab muszlim országokban tehát nem ritka, hogy a hivatalos állami törvénnyel ellentétben, ám az iszlám bizonyos áramlatainak az engedélyével, de leginkább a hatóságok és a környezet szemet hunyásával egészen apró gyermekek is kötnek házasságot, pontosabban a szüleik kényszerítik őket házasságra. Pénteken ismét egy ilyen elképesztő esküvőre került sor az egyiptomi Nílus-deltavidék egyik falujában, amikor is egy 12 éves kisfiú felségül vett egy 10 éves kislányt – írják az El-Vátán, El-Jom esz-Szábi’ és az El-Miszri el-Jom című egyiptomi hírportálok.

Egyiptomban a Nílus-deltában levő Dákáhlijjá kormányzóság El-Má’ászrá nevű falujában pénteken szép számú rokonság és barátok színe előtt örök hűséget fogadott egymásnak a 12 éves vőlegény, Fáresz esz-Szá’ád és a 10 éves menyasszonya, akiről a sajtóhírekből csak annyit tudhatunk meg, hogy Nancynek (sic!) hívják. Az örömapa, a vőlegény őse, az újságíróknak elmondta: azért házasította meg a fiát ilyen fiatalon, mert mindig arra vágyott, hogy minél előbb láthassa őt vőlegényként és örülhessen az unokáinak. Az esküvőről készül fényképekkel is beszámoló El-Miszri el-Jom című egyiptomi újság szerint az említett falu lakosai azzal dicsekednek, hogy náluk került sor az eddig legfiatalabb pár házasságkötésére.


Ifjú pár az egyiptomi Nílus-delta vidékéről

Tévednek El-Má’ászirá Nílus-deltai falu lakosai, mert az El-‘Áribijja összarab hírtelevízió (az El-Dzsezírá riválisa – J. K.) mintegy fél évvel ezelőtt arról számolt be, hogy szintén az egyiptomi Dákáhlijjá kormányzóság területén levő ‘Izbet el-Gazzár nevű településén, úgynevezett „háfl el-hutúbá”-t (حفل الخطوبة), azaz eljegyzési mulatságot tartottak a láthatóan nem nyomorgó szülők közreműködésével. Az akkori esküvő ifjú vőlegénye, Mahmúd Hászán ‘Átijjá kilencéves, míg a még ifjabb menyasszonya, Nábílá ‘Ábd esz-Szelám nyolcéves volt az örömteli esemény idején. Annak idején az El-‘Árábijjá csatornán a nézők videofelvételt is láthattak erről az eljegyzési vigasságról.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »