Gyereknap: emberek százezreit várják a Városligetbe

Gyereknap: emberek százezreit várják a Városligetbe

Százezreket vár május 27-én és 28-án városligeti gyermeknapjára a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A koncertekben, játékokban, sportprogramokban gazdag esemény célja, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek is felhőtlenül szórakozhassanak.

33. éve nagy siker a május végi városligeti gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében, ennek részben az az oka, hogy mindenkinek ingyenes a program. Mint Edvi Péter, a szolgálat alapító elnöke az InfoRádióban elmondta, koncertek is lesznek, végig lehet sétálni a „nemzetek utcáján”, és mindig rengetegen vannak.

„De ez is a cél,

olyan rendezvényt álmodtunk meg, amelyre mindenki bátran eljöhet, nem azon múlik a szórakozás, hogy van-e pénz vagy nincs”

– fogalmazott.

A nemzetek utcáján 22 országot képvisel a követsége, bemutatják az országuk szokásait, játékait, sportágait és táncait.

Hírdetés

Lesz safer internet sátor, ahol a gyerekek azt tanulhatják meg, mi mindenre jó, miben hasznos az internet – játékos formában. De a veszélyekkel és elkerülésükkel ugyanígy meg lehet ismerkedni.

„Manapság a gyerekek a zsebpénzüket is okostelefonon keresztül kapják, mi azt szeretnénk, ha a zsebpénzüket ők költenék el, nem pedig a csalók” – említette Edvi Péter.

Minden második követség zenekart vagy énekkart küld, illetve táncokat mutat be, de ismert művészek is fellépnek. Sportok között olyanok szerepelnek, mint a kosárlabda, a kézilabda, a futball, a futás és a pingpong.

Előzetes regisztrációra sincs szükség, de „kicsit időjárásfüggő a dolog”, hiszen

ha jó idő van, akár fél millió gyerek és felnőtt

is kinézhet a ligetbe Edvi Péter szerint.

Nyitókép: csalad.hu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »