Gyerekek a magasban – VIDEÓVAL

Gyerekek a magasban – VIDEÓVAL

A budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! elnevezésű kezdeményezéshez Felvidékről elsőként a Szövetség a Közös Célokért társulás csatlakozott még 2019-ben. A szervezők célja a kezdeményezéssel az, hogy felhívják a figyelmet a családalapításra, a gyermekvállalásra, a családi élet örömeire.

A dunaszerdahelyi és a környékbeli családok már negyedik alkalommal csatlakoztak a népszerű programhoz, amely a SZAKC szervezésében Dunaszerdahely Város Önkormányzatának anyagi, és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ technikai támogatásával valósult meg tegnap délelőtt tíz órai kezdettel a kultúrközpont előtti téren.

A megjelenteket a délelőtt háziasszonya, Forgách Erika köszöntötte, aki ismertette a kezdeményezés célját és az esemény programját. A jelenlévő családoknak megköszönte, hogy idén is nagy számban látogattak ki a rendezvényre, hiszen ez egy családi akció, amelyen ugyan a legkisebbeké a főszerep, de a lényeg mégis az, hogy felhívjuk a figyelmet a családok fontosságára, hiszen itt gyermekek, szülők és a nagyszülők most együtt vannak és közösen kikapcsolódhatnak.

A rendezvény további nem titkolt célja volt a tavalyi rekord megdöntése, amikor 124 gyermeket emeltek a magasba, ezzel is szimbolikusan kiemelve a gyermekvállalás fontosságát.

Forgách Erika elmondta, hogy a rendezvény fővédnöke idén is dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere volt.

Mivel egy Kárpát-medencei szintű kezdeményezésről van szó, ezért fontos, hogy a helyi eseményekről is készüljenek statisztikai kimutatások. Ehhez nélkülözhetetlen az akcióban részt vevő gyermekek regisztrációja, amelynek során a regisztrált gyerekek ajándékot és sorszámozott karszalagot is kaptak, s ez tombolajegyként is funkcionált.

Hírdetés

A város és az önkormányzat nevében Karaffa Attila alpolgármester szólt a jelenlévőkhöz, s megemlítette, hogy Dunaszerdahely örömmel ad otthont ennek az eseménynek, hiszen minden olyan rendezvényt támogatnak, amelyek a családról, a megmaradásunkról szólnak, majd ismertette az önkormányzat által létrehozott Fészek Alapítványt és az Otthonteremtő Alapítványt, amelyek a fiatal családok boldogulását segítik.

Ezt a programot magyarországi minta alapján azért hoztuk át ide a Felvidékre, hogy a családok arcára örömöt varázsoljunk, és a gyerekekkel megmutassuk azt, hogy igenis van jövőnk”

– húzta alá Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója.

Ezt követően a művelődési központ előtti színpadon két óvodás csoport is fellépett: az Október utcai óvodások és a Benedek Elek Óvoda kis lakói bemutatták műsoraikat, nagy sikert aratva. Utánuk, egészen a 11 órai gyermekemelésig, Forgách Erika szórakoztatta zenés interaktív műsorával a legkisebbeket.

A színpad előtti területen állandó kísérő programok zajlottak, melynek során a gyerekek ügyességi játékokat próbálhattak ki, továbbá kézműves foglalkozásokon is részt vehettek és anyák napi ajándékokat is készíthettek.

Az aktus után következett a tombolahúzás, amely révén értékes nyeremények vártak a jelenlévőkre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »