Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt a korábban emberölés miatt büntetett, 60 éves Németh István ellen két, 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. A „férfit” legfeljebb 15 év szabadságvesztésre ítélhetik.

A vádirat szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt a sértettekkel közös tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben – írja a Magyar Nemzet. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság – részben a cselekmény jellege miatt, részben az áldozatok kímélete és személyiségi jogainak védelme érdekében – a nyilvánosságot zárja ki a majdani tárgyalásról.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vádlott Németh István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda tagja. Negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra egyike volt azoknak, akik Budapest határában megtámadták a posztos rendőrt, majd megölték. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét.

Hírdetés

A tervük megvalósításához sorozatlövő fegyverekre volt szükségük, ezért úgy döntöttek, hogy a 4-es főút mentén, Budapest határában a posztos rendőrt megölik, majd elveszik a géppisztolyát, pisztolyát. Azon a hajnalon a 45 éves Gyulai Károly főtörzsőrmester volt szolgálatban. Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz a rendőrt. Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. Németh a rendőr géppisztolyát nem találta meg az őrbódéban, a pisztolyát azonban elvették.

A banda – Vecsésen túl – egy kukoricásba hajtott, ahol a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból. Gyulait mindhárman megszurkálták, Soós még a torkát is átvágta, majd elföldelték. A gyilkosok három hónapig tartó hajsza után kerültek rendőrkézre. A nyomozás során kiderült, hogy Soós Lajos György Józseffel, Németh Istvánnal és a rendőrgyilkosságban nem érintett Varga Lászlóval is követett el már gyilkosságot. Soós végül halálos ítéletet kapott a négyszeres gyilkosságért, csakúgy, mint György József.

Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult, feltételesen.

A jelenlegi vád szerinti gyomorforgató tetteket élettársának lányával szemben, akit közösen neveltek, valamint az asszonytól született, saját fia ellen követte el.

Németh a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít.

A vád szerinti bűntettért így a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés, legfeljebb ennyi vár Németh Istvánra bizonyítottság esetén.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »