Guardiola az év edzője (FIFA-gála)

Guardiola az év edzője (FIFA-gála)

A férfiaknál Lionel Messi az év játékosa, Pep Guardiola pedig az év edzője lett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hétfői gáláján. A tavalyi év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a brazil Guilherme Madruga vehette át a Novorizontino elleni másodosztályú bajnokin bemutatott ollózásáért.

Lionel Messi tavaly a Paris Saint-Germain játékosaként francia bajnoki címet ünnepelhetett, az idény végén aztán a Ligue 1 év végi álomcsapatába is bekerült. A 36 éves argentin a szavazáson ugyanannyi pontot gyűjtött, mint Erling Haaland, a Manchester City norvég csatára, így a csapatkapitányok voksai döntöttek. A szűkített háromfős listán Kylian Mbappé, a PSG 2018-ban világbajnok francia válogatott támadója szerepelt még.

Hírdetés

Pep Guardiola az előző szezonban triplázott a Manchester City együttesével: Premier League-, FA-kupa- és Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett. A spanyol tréner mögött Simone Inzaghi és Luciano Spalletti végzett, előbbi BL-döntőbe vezette az Internazionale csapatát és elhódította az Olasz Kupát, utóbbi pedig 33 év elteltével bajnoki címet szerzett a Napoli alakulatával.

A nőknél a világbajnok spanyol Aitana Bonmati lett az év játékosa. Az év női edzőjének járó elismerést az angol válogatott szövetségi kapitánya, a címvédő Sarina Wiegman érdemelte ki annak köszönhetően, hogy az Európa-bajnok együttes világbajnoki döntőt játszhatott. A tavalyi év legjobb kapusának járó díjat a férfiaknál a brazil Ederson (Manchester City), a nőknél az angol Mary Earps (Manchester United) vehette át.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »