Grünfeld Nicolas gólgazdag hétvégéje

Grünfeld Nicolas gólgazdag hétvégéje

Grünfeld Nicolas gólgazdag hétvégéje Orosky Tamás2023. 06. 08., cs – 16:19 Diósförgepatony/Patonyrét. |

A csallóközi focipályákon az elmúlt hét végén Grünfeld Nicolas került a figyelem fókuszába.

A diósförgepatonyiak 28 éves támadója szombat délután mesterhármast produkált Izsapon, ahol a vendégek gólarányt javítva 6:1-re nyertek a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. (AG Sport) fociligája 28. fordulójában. Vasárnap délelőtt pedig Patonyréten egy találattal vette ki a részét a diósförgepatonyi fakó 2:1-es sikeréből.

Hírdetés

„Korábban a megszűnés veszélye fenyegette a patonyréti klubot. Mi segítő kezet nyújtottunk a focimúltját tekintve sikeres patonyföldi barátainknak. Létrehoztuk a fakót. A DSC B csapata egyébként a patonyréti futballpályán, az alapszakasz befejezése után a VIII. liga helyezésekért küzdő csoportjában játssza bajnoki meccseit” – ecsetelte a fakócsapat históriáját, a tényállást Koczó Vince, a DSC klubelnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a felnőttek két alakulata mellett további öt korosztályos csapatot működtetnek. Ez anyagilag, szervezésileg komoly ráfordítást, odafigyelést igényel. Érdekességnek számít, hogy az U13-as alakulat a SC Felsőpatonyrét név alatt szerepel a Kukkónia Ligában.

Visszakanyarodva Grünfeld Nicolashoz, a labdarúgó az őszi szezon elején igazolt vissza Csallóköznádasdról Diósförgepatonyba. A szakvezetés a B csapatban számolt bevetésével. „Mivel az utóbbi időben sérülések tizedelik első csapatunk játékoskeretét, ezért a fakó állományába tartozóknak is lehetőséget kínálunk. Így került képbe Nicolas is, aki gyors, technikás, de picit önző futballista. Élt is a lehetőséggel. Két héttel ezelőtt a bakaiak elleni győztes (3:2) presztízsmeccsen duplázott, Izsapon pedig mesterhármassal hálálta meg a bizalmat. Nem dísznek van a fakócsapat. Beigazolódott: szükség esetén számíthatunk az egy osztállyal lejjebb szereplő kollektíva tagjaira” – fogalmazott a rutinos tisztségviselő.

„A fociszeretet, a jó erőnlét, az akarat mellett sok edzésre van szükség annak érdekében, hogy egy hétvégén akár két bajnokit is csere nélkül lejátszhassak. Az sem mellékes, hogy a meccseken a csapat hasznára legyek. Mivel a munkám lehetővé teszi, a heti két bajnoki mérkőzést négy edzés előzi meg. A diósförgepatonyi klubvezetők azt kérdezték, hogy számíthatnak-e rám az első csapatban a bajnoki idény hajrájában. Én igent mondtam. Ezen a hétvégén újra két fronton állok csatasorba. Szombaton a VII. ligában a királyfiakarcsaiak elleni bajnokin, vasárnap délelőtt pedig egy emelettel lejjebb a tejfaluiak elleni idegenbeli párharcon. Koromra való tekintettel még nem tettem le arról, hogy felsőbb osztályban is bizonyítsak. Kérőim is vannak. A csenkeiek és a nagymegyeriek mellett a nyitraiak is bejelentkeztek. Megfontolom és döntök, nem akarom elkapkodni a választást. Alighanem ősszel még a DSC-nél maradok, télen pedig eligazolok. Ahhoz, hogy új állomáshelyemen jó formában legyek, kemény téli felkészülésre lesz szükségem” – mondta Grünfeld Nicolas, aki korábban a pozsonyi Inter és a somorjai STK mezét is viselte.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »