Gröhling: Az első fázisban több mint 16 ezer pedagógust fogunk beoltani

Gröhling: Az első fázisban több mint 16 ezer pedagógust fogunk beoltani

Nyitókép: TASR

Szombaton kezdetét vette a pedagógusok oltásának első fázisa, melynek keretén belül több mint 16 ezer pedagógust fognak beoltani. Szombaton 4 600 pedagógus fogja megkapni a koronavírus-oltást, míg vasárnap további 8 000 – jelentette ki szombaton Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter a főrévi Egyetemi Kórház előtti sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: az oltás hétfőtől fog folytatódni.

A miniszter arra kérte az iskolaigazgatókat, hogy ellenőrizzék az e-mail címüket, és szükség esetén regisztrálják be a tanárokat a vasárnapi oltásra.

„Az első fázisban még mindig 3 500 vakcina áll a rendelkezésünkre, ezért arra kérem a Turócszentmárton, Zsolna és Nagyszombat környéki igazgatókat, hogy rendeljék be az alkalmazottjaikat az oltásra“

Hírdetés

– mondta Gröhling.

Az elkövetkezendő napokban az 55 év alatti tanárok vehetnek részt az oltáson, akiket az AstraZeneca-vakcinával oltanak be. A folyamatos vakcinabeszállítás után az oktatásügyi tárca az összes olyan iskolai alkalmazottat szeretné beoltani, aki igényt tart rá.

A jelentkezés két körben történik. Az első körös jelentkezést csütörtökön indították el, és ebben a körben 55 éves korig jelentkezhettek a pedagógusok az oltásra. A második körben az 55 év feletti pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek pár napon belül elérhetővé teszik a jelentkezést. A regisztrációhoz szükséges linket az iskolaigazgatóknak fokozatosan fogják elküldeni. Az oltás első fázisa az elkövetkezendő három hétben fog zajlani.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »