Grendel Gábor már az előrehozott választásokról írt. Matovič szerint nekik fontosak az emberéletek

Grendel Gábor már az előrehozott választásokról írt. Matovič szerint nekik fontosak az emberéletek

Az OĽANO magyar nemzetiségű politikusa, aki a parlament alelnöke is egyben, közösségi oldalán arról kérdezi a követőit vajon szeretnének-e előrehozott választásokat.

A kérdés rövid és egyszerű, mégis sok mindenre utalhat, hiszen a kormányülés idejében került fel a közösségi oldalára, amikor már egyértelmű volt, a koalíciós partnerek közti vitát nem sikerült megoldani.

Hírdetés

Richard Sulík azóta jelezte, a kormány átalakítására törekednek, ami egyet jelentene Igor Matovič és néhány miniszter cseréjével is. Kérdés, hogy ebbe a többi párt és elsősorban az OĽANO partner lesz-e, vagy a közeljövőben újabb választásokra kerül sor.

A poszt alatti hozzászólásokból úgy tűnik, a legnagyobb kormánypárt szavazói is inkább csak a rekonstrukciót tudják elképzelni, de néhány órán belül valószínűleg már többet fogunk tudni a kilátásokról, mert egy órakor Boris Kollár, a Sme rodina elnöke is sajtótájékoztatót tart.

Közben a kormányfő is megnyilatkozott a közösségi oldalán, amelyben a saját partnereit kritizálja, hogy számukra nem fontos az emberi életek megmentése és az orosz vakcina beszerzését kritizálják. Egyúttal jelzi, ők mások akarnak lenni. Nem úgy viselkednek mint azok, akik hatalmat akarnak és úgy gondolkodnak, minél rosszabb az országnak, annál jobb az ő sikertelen pártjaiknak, amelyek hatalmat akartak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »