Gombászó férfira támadt egy medve Csatószeg közelében

Gombászó férfira támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település közelében, az áldozat több sérüléssel került kórházba, állapota stabil – számolt be szerdán az Agerpres hírügynökség. Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott.

A beszámoló szerint a támadás kedden történt. A férfi több helybéli társaságában gombászott a falu térségében, amikor rátámadt a nagyvad – nyilatkozta a hírügynökségnek Kozma István, a Csatószeget is magába foglaló Csíkszentsimon község polgármestere.
   
A jelenlévők elmondása szerint egy hárombocsos anyamedve támadt a férfira, akinek társai a náluk lévő vödrökkel zajt csaptak és kutyáik segítségével elűzték az állatot. Az áldozatot szekérrel vitték olyan helyre, melyet a mentőautó meg tudott közelíteni, majd a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították.
   
Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője elmondta: a férfi több harapás és karmolás okozta sérülést szenvedett a kezén, a jobb lábán és az arcán, állapota stabil.
   
Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott. A térségben évek óta nem történt medvetámadás, a környéket, ahol a baleset történt, előszeretettel látogatják a nagyvadak – mondta az elöljáró.
   
Hargita megyében idén ez a harmadik eset, hogy emberre támad medve. Erdélyben az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt: július végén Beszterce-Naszód megyében, augusztus elején Maros megyében támadt a településhez közeli földeken, legelőn tartózkodó emberre egy-egy medve.
   

Hírdetés

Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »