Gól nélküli döntetlent játszott Besztercebányán a DAC

Gól nélküli döntetlent játszott Besztercebányán a DAC

Idegenbeli bajnokival folytatta szereplését a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi gárda a felsőházba jutásért fontos mérkőzésen lépett pályára a Besztercebánya otthonában.

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) hétvégi fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek idegenben a Besztercebánya otthonában léptek pályára. A DAC kispadján első idegenbeli mérkőzésén ülhetett le a csallóközi együttes kispadjára a spanyol Xisco Muñoz. A 43 esztendős spanyol szakember az előző fordulóban debütált a MOL Arénában hazai közönség előtt a sereghajtó Aranyosmarót elleni háromgólos sikerrel. Muñoz az előző bajnokihoz képest csupán egy helyen változtatott és Čermák helyére Káčer került be a kezdőbe.

A DAC kezdőjében egyetlen magyar játékos kapott lehetőséget ezúttal is, az előző fordulóban első bajnoki gólját szerző Vitális Milán személyében, míg Szolgai Máté és Damir Redzic a kispadon várta a lehetőséget.

A hazaiak kezdőjében négy korábbi dunaszerdahelyi játékos is helyet kapott (Polievka, Rymarenko, Záhumenský és Ľupták).

A találkozót egy mély talajú pályán rendezték meg, mivel az elmúlt napokban a hó hullott Besztercebányán, míg a mérkőzésen már az eső nehezítette meg az időjárási körülményeket. A csapatok óvatosan kezdtek, az első kapura lövési kísérletet a hazaiak jegyezték a negyedik percben, Hlinka távoli próbálkozását Popović fogta. A nehéz időjárási körülményekhez a mérkőzés első negyedórájában a hazaiak alkalmazkodtak jobban, mivel többször is veszélyeztették a DAC kapuját, de Popović résen volt. Az első negyedóra végén a DAC is helyzetbe került Trusa labdája után Andzouana került helyzetbe, de lövését blokkolták a Dukla védői.

A folytatásban a Niké Liga góllövőlistáját kilenc találattal vezető Polievka került helyzetbe, de a hazaiak támadójának fejesét Popović hárítani tudta.

Az első félórában két kényszerű változtatás is történt mindkét csapatnál, a hazaiaknál Uhrinčať sérült meg, a sárga-kékeknél pedig Gouré nem tudta folytatni a játékot. A dunaszerdahelyi szurkolók ezúttal is szép számban kísérték el a csapatot a Dukla otthonában. A vendégszektorban egy molinót is kifeszítettek a DAC szurkolói, amin a következő felirat állt: „Fotelosok, mikor jöttök?” – utalva a csapatot kritizáló szurkolókra.

Az első játékrész hajrájában a találkozó legnagyobb gólszerzési lehetőségét szalasztották el a DAC játékosai, a 37. percben Vitális remekül középre tett szögletét Barišić közvetlen közelről nem tudta a hálóba juttatni, mivel Hruška még odaért. Az első félidő hátralévő részében az eredmény nem változott, így az első negyvenöt percben nem született gól.

Szünetről visszatérve a hazaiak jól kezdték a második játékrészt, mégis a DAC-nak adódott nagy lehetősége az 52. percben, miután Andzouana középre tett labdáját a csereként beálló Barišić nem tudta hálóba lőni, mivel a hazaiak játékosa Willvéber megelőzte a horvát támadót.

Hírdetés

Két perccel később a Dukla is helyzetbe került Polievka révén, de ebből sem született gól. Egyórányi játékot követően a DAC spanyol mestere kettőt is változtatott és pályára küldte Ramadan, Herc kettősét.

A hazaiak a folytatásban is több veszélyes lehetőséget kialakítottak, Polievka többször is helyzetbe került, de nem tudta növelni góljai számát. A 71. percben Andzouana sokadik remek beadását követően, Barišić ezúttal sem tudta kapura tenni a labdát, a lepattanó után Herc lőhetett, de jócskán kapu fölé bombázott. Nem sokkal később Richtárech lőtt éppen hogy Popović kapuja mellé. A második játékrész több veszélyes gólszerzési lehetőséget is hozott mindkét kapu előtt, de egyik gárda sem tudta kihasználni lehetőségeit.

A hajrában a hazaiak tettek többet a győztes találatért, de a sárga-kékek kapusa Popović remekül védett, és több hazai lehetőséget is hárított.

A véghajrában az eredmény már nem változott, így a találkozón nem született gól. A csallóközi együttes kapusa a bajnokságban ötödik alkalommal nem kapott gólt. A döntetlen azt is jelentette egyben, hogy a sárga-kékek sorozatban ötödik bajnokijukon is veretlenek maradtak.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 16. forduló:

MFK Dukla Besztercebánya – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0-0

Štadión Štiavničky, Besztercebánya, 453 néző, v.: Kružliak – Hancko, Pozor

Gólszerzők: –

Sárga lapok: 45+1. Willwéber, 51. Richtárech, ill. 21. Vitális, 35. Trusa, 74. Herc. 84. Dimun

Besztercebánya: Hruška – Richtárech, Uhrinčať (24. Považanec), Ľupták (90+2. Slebodník), Rymarenko (90.Depetris), Polievka, Pišoja, Godál, Willwéber, Záhumenský, Hlinka

DAC: Popović – Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez – Káčer (62. Ramadan), Dimun, Vitális (62. Herc) – Trusa (71. Gruszkowski), Goure (29. Barišić), Andzouana


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »