Gina Lollobrigida 95 évesen indul az olasz választásokon

Gina Lollobrigida 95 évesen indul az olasz választásokon

A 95. életévét betöltött Gina Lollobrigida független jelöltként indul az Italia Sovrana e Popolare (ISP), azaz a Szuverén és Népszerű Olaszország euroszkeptikus politikai szövetség támogatásával a Rómától délre fekvő Latina szenátusi választókerületben a szeptemberi olasz választásokon – számolt be a la Repubblica olasz hírportál.

A Szuverén és Népszerű Olaszország (ISP) pártját július 25-én alapították, így egy pár hete létező politikai szövetségről van szó.

A színésznő egy olyan jelöltlistán akar indulni, amelyen a Kommunista Párt jelöltjei is szerepelnek. Mint elmondta: a döntés meghozatala előtt beszélt az ügyvédjével. Lollobrigidának van egy gyámja, akit a bíróság rendelt ki mellé egy évig tartó tartó családi vitát követően, ezért nem dönthet önállóan a vagyonáról.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan nő van velünk, aki az elmúlt hatvan évben olasz filmtörténelmet írt” – jelentette ki Emanuele Dessì szenátor, a Kommunista Párt képviselője a színésznőről.

„Egyszerűen belefáradtam abba, hogy politikusok egymással vitatkoznak anélkül, hogy valaha is a tárgyra térnének. Olaszország rossz állapotban van, én valami jót és pozitív dolgot akarok tenni”

Hírdetés

– magyarázta a Corriere della Sera című olasz napilapban hétfőn megjelent interjúban.

Gina Lollobrigida hosszú évtizedek óta számít az olasz filmművészet ikonjának, mellette Hollywoodban is ismert hírességnek számít. Lollobrigida filmes pályafutása az 1950-es években érte el a csúcspontját, leghíresebb filmjei közé tartozott az 1952-ben bemutatott Királylány a feleségem, az Ördögi kör (1953) és A párizsi Notre-Dame (1956).

Mindezek mellett korábban már megmérette magát a politikában, az 1999-es európai parlamenti választásokon a demokraták színeiben indult, de nem kapott elég szavazatot a bejutáshoz.

Olaszországban szeptember 25-én tartanak általános választásokat, miután Mario Draghi miniszterelnök a múlt hónapban benyújtotta lemondását.

La Repubblica, hirdo.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »