Gergely István: lesznek még olyan jól csengő nevek, mint Kásásé vagy Benedeké

Gergely István: lesznek még olyan jól csengő nevek, mint Kásásé vagy Benedeké

Rendkívüli közgyűlést tartott szombaton a Magyar Vízilabda Szövetség. A Duna Arénában új alelnököt is választottak a küldöttek, a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánt.

Gergely István szerint az ország legeredményesebb klubja, a Budapest Honvéd élén szerzett több éves tapasztalatával új látásmódot hozhat a szövetség életébe, megerősítve a sportágat, hiszen az elmúlt években nagy rálátása lett kívülről is a vízilabdára.

Az új alelnök egyetértett azzal, hogy az utánpótlás – utóbbi esztendőkben nyújtott – eredményeit látva, ha biztosak nem is, de bizakodóak abszolút lehetünk, hiszen a felnőtt korosztályos versenyek teljesen azért mások, mint azt megelőzőek. Ami biztonságot ad, illetve még nagyobb lendületet adhat, hogy a jó utánpótlás bázis mellett van egy jó utánpótlás bizottság is, Székely Bulcsú vezetésével – jegyzet meg.

Gergely István úgy véli, a magyar vízilabda létszámban nem tartott ott, hogy problémát jelentsen az, hogy az élcsapatok előszeretettel alapoznak külföldi játékosokra és emiatt esetleg a magyar fiatalok nem jutnak játéklehetőséghez. „Valahol egy-kettő, valahol több is van, de a külföldiek jelenléte a nemzeti bajnokságban nem okoz még terhet az utánpótlás tekintetében sem” – szögezte le. Sőt, jó oldala is van, hiszen még a nem válogatott pólósok is megtapasztalhatják testközelből külföldi társaikat, illetve az általuk képviselt edzés morált, valamint játékot, ami motiválólag hathat.

Hírdetés

Az új alelnöke arról is beszélt, hogy nagyon nehéz év vár a vízilabdára 2024-ben, miután három világeseményre (Európa-bajnokság, világbajnokság, olimpia) is sor kerül. Párizs kapcsán azt mondta, hogy a kijutás alap, a cél pedig az éremszerzés mind a két felnőtt csapatnál. Gergely István szerint

a magyarok bárkivel felveszik a versenyt, tehát maximálisan megvan az esélye, hogy a legfényesebb érmekkel térjenek haza.

Végül azt is megjegyezte, hogy ugyan nincsenek Kásás Tamások, Szécsi Zoltánok vagy Benedek Tiborok, de vannak új játékosok, akiknek a neve majd ugyanúgy fog csengeni pár év múlva, mint az említett legendás elődöké. Az, hogy van egy pici hullámzás, az teljesen természetes, de inkább a jelennel kell foglalkozni, próbálni azt javítani, fejleszteni – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »