Gattyán György eladta egyik ismert magyarországi érdekeltségét

Gattyán György eladta egyik ismert magyarországi érdekeltségét

Június elsejétől új tulajdonosa lesz a Kodolányi János Egyetemnek – írja sajtóközleményében a Docler cégcsoport.

A közlemény szerint Gattyán György 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását, és mint írják, az elmúlt három év alatt az egyetem „növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el”.

Hírdetés

„Évekig húzódó nemzetközi világjárvány és szomszédos országban zajló háború is egyértelműen sújtotta Magyarország első magánegyetemét, amely évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz. Azt gondolom, mind szakmailag, mind anyagilag az elmúlt években jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarországon a felsőoktatás egy magánegyetem által még színesebb, versenyképesebb legyen” – közölte az üzletember.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. lesz. A közlemény szerint az új tulajdonosi kör „olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, melynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézmény működtetés és fenntartás területén és kifejezetten az egyetem hosszútávú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot”.

Az új tulajdonos vezérigazgatója, Mahler Balázs úgy fogalmazott, az egyetem „jó kezekből még jobb kezekbe kerül, mivel egyrészt szeptembertől közel 1000 fővel növeli eddigi hallgatóinak létszámát, másrészt részletesen kidolgozott, hosszútávú stratégiai tervvel, stabil finanszírozással, innovatív szolgáltatási környezetben veszi át a Kodolányi János Egyetemet”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »