Garázda nővel szemben emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség

Garázda nővel szemben emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, akit a rendőrség a kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása miatt állított elő a rendőrségre.

Hírdetés

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő nő 2021. július 1-jén, az oroszlányi munkásszálló udvarán lévő, lemez oldalú, kijelölt dohányzóban dohányzott, amelynek során dühében, több alkalommal megütötte a dohányzó lemez falát, amelyben kár nem keletkezett.

Ezt követően, 18 óra 40 perckor, az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei bejelentés alapján a munkásszállóhoz mentek, ahol a nő fiával szemben intézkedésre volt szükség, a járőrök a férfit a szolgálati gépjármű hátsó ülésére ültették. A nő a rendőrségi gépjármű elé állt, miközben kiabálta, hogy a fiát nem viszik sehova, majd  egy alkalommal, ököllel a személygépkocsi motorháztetejét megütötte.

A járőrök közölték a nővel, hogy bűncselekmény miatt elfogják, felszólították, hogy kezeivel támaszkodjon a motorháztetőre. A nő ismét megütötte az öklével a gépjármű motorháztetejét. Az elkövető a gépjárműben nem okozott kárt.

A nő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nővel szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »