Game over, Kali! – Kuciak-gyilkosság, 7.nap (percről-percre a Körképen)

Game over, Kali! – Kuciak-gyilkosság, 7.nap (percről-percre a Körképen)

Vasárnap igazi média-nagyüzem van a Kuciak-gyilkosság miatt. A Fico-kormány legnagyobb politikai válságát okozó kettős kivégzés alapjaiban rengette meg a szlovák belpolitikát. A hatalmukhoz ragaszkodó politikusok (főleg Fico- Kaliňák – Bugár) miatt égyre nagyobb a düh és a frusztráció a társadalomban.

Élő hírfolyamunkban a vasárnapi történéseket követjük.

13.00 – Az O 5 minút 12 legérdekesebb részei

A Most-Híd szintén meghívást kapott a műsorba, de nem élt a lehetőséggel. “Felelőtlen dolog lenne, ha a tévében beszélnénk az ügyről” – olvasta fel a műsorvezető a Most-Híd álláspontját.

Robert Kaliňák végig azt hangoztatta, hogy miniszteri széke nem érdekes. A legfontosabb szerinte a gyilkosság kivizsgálása.

Lucia Nicholsonová több új, súlyos váddal illette a belügyminiszter. A műsor egy részében szó szerint így fogalmazott:

Nicholsonová szerint nyugtalanító, hogy:

– a Korrupcióellenes Hivatal (NAKA) vezetője, akinek hivatalából adódóan nem volt mit keresnie a gyilkosság helyszínén, az első között érkezett Ján Kucianék házához.

– Nicholsonová feltette a kérdést, nem-e a nyomok eltüntetése volt a feladata.

Hírdetés

– Furcsánat tartotta azt is, hogy eközben a NAKA csak négy nap után kapcsolta le az olaszokat.

– információi szerint a szokásos eljárást durván felrúgva Tibor Gašpar országos-rendőrfőnök központosította a gyomozással kapcsolatos informálást. Még három helyettese sem kaphatott tájékoztatás az ügy folyamatáról.

Kaliňák:

– Az SaS alatt lett kifizetve 10 millió euró áfa-visszaigénylés Vadalaéknak.

“Ellenünk vagy Önök ellen tüntetnek az emberek az utcákon? A mi kormányzásunk alatt vagy most gyilkoltak meg egy oknyomozó újságírót és barátnőjét az országban?” – reagált Nicholsonová.

A belügyminiszter elmondta, hogy a Smer a jövő hét folyamán reagál saját belügyminisztere további sorsáról. Kaliňák szavaiból érezhető volt, hogy belátta, itt a vég, és pozíciója tovább már nem tartható.

11.55 – “Ez nem az 5 perc múlva 12 műsor, már túl vagyunk ezen az időponton” – fogalmazott Martin Strižinec moderátor a műsor elején.

Nicholsonová és Kaliňák vitája a közmédia politikai műsorainak egyik legérdekesebb kiadása volt.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Körkép.sk

Nyitókép: hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »