Gál Gábor tót miniszter: "A szlovák nemzeti felkelés volt a legjelentősebb antifasiszta cselekedet történelmünkben"

Gál Gábor tót miniszter: "A szlovák nemzeti felkelés volt a legjelentősebb antifasiszta cselekedet történelmünkben"

Az ún. szlovák nemzeti felkelés volt a legjelentősebb antifasiszta cselekedet történelmünkben. Védjük meg azt, amit elődeink kiharcoltak számunkra – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

"A szlovák nemzeti felkelés volt a legjelentősebb antifasiszta cselekedet történelmünkben. (Mi szívesen hallanánk a régi tót királyok antifasiszta cselekedeteiről is, elvégre éppen olyan gazdag, ősi és dicsőséges az országuk történelme, mint az antifasizmusé – a szerk.) Több tízezer embert sikerült mozgósítani. Éppen ezért mobilizálódjunk mi is, csak fegyverek és erőszak nélkül, és védjük meg azt, amit elődeink kiharcoltak számunkra a szlovák nemzeti felkelés során" – írta a közösségi médiában Gál Gábor (Híd) igazságügyi miniszter a szlovák nemzeti felkelés 74. évfordulója alkalmából.

Hírdetés

"Denisa Saková belügyminiszter szerint a szlovák nemzeti felkelés mérföldkő a történelmünkben. Tiszteletemet szeretném kifejezni minden embernek, aki 74 évvel ezelőtt bekapcsolódott a szlovák nemzeti felkelésbe és azt tette, ami helyes volt. Határozottan kifejezte nézeteit azzal az ideológiával szemben, amely többmillió ember halálát okozta. Sokan közülük feláldozták életüket a szabadság iránti vágy és egy jobb világba vetett hit érdekében. Tisztelet az emléküknek" – jelentette ki.

Peter Gajdo± védelmi miniszter meg van győződve arról, hogy a szlovák nemzeti felkelés üzenete évtizedek után is világos és aktuális. "Egyértelműen kiállni az erőszak ellen, és nemet mondani a fasizmusra. Tisztelettel kell emlékeznünk az SNP eseményeire. Az összes emlékmű, akár a kis falukban, akár a városokban, amelyeken szerepel a hősök neve, akik meghaltak a jobb jövőért, emlékeztetőül szolgál arra, hogy a szabadságot senki sem adta nekünk ingyen" – hangsúlyozta.

(Bumm nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »