Gabriel Jesus lehet a City nagy fegyvere

Gabriel Jesus lehet a City nagy fegyvere

Az elmúlt években kétszer találkozott egymással a Manchester City és a Real Madrid a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A 2016-os elődöntőből a spanyolok, a 2020-as nyolcaddöntőből, méghozzá kettős győzelemmel, az angolok mentek tovább.

A két évvel ezelőtti párharcnak a brazil Gabriel Jesus volt az egyik főszereplője, aki mindkét mérkőzésen gólt szerzett. Kiváló formában van, szombaton négy gólt szerzett a Watford elleni bajnoki mérkőzésen, s várhatóan marad is a kezdő csapatban. A feladat óriási: a Manchester City története során először jutna két egymást követő évben is a BL-döntőbe.

Ugyanakkor a menedzser, Pep Guardiola egyenesen rekorder: három különböző klubbal, a Barcelonával, a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel, a mostanit is beleszámítva, összesen kilencedik évben jutott csapatával az elődöntőbe, ezzel rekorder, még José Mourinhót és Carlo Ancelottit is megelőzi.

Hírdetés

Ami a City összeállítását illeti, miután Joao Cancelo eltiltott, Kyle Walke és John Stones pedig sérült, az Ederson – Ake, Laporte, Rúben Dias, Zincsenko – Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne – Foden, Gabriel Jesus, Sterling tizenegy kezdhet, de azért jegyezzük meg, akadnak olyan orgánumok, mint például a Times, amelyekben nem a brazil középcsatár, hanem Mahrez a harmadik csatár.

A Real Madridnál Casemiro játékára kevés az esély, a Marca szerint a Courtois – Daniel Carvajal, Éder Militao, Alaba, Mendy – Fede Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius tizenegy kezdhet. Ez kevésbé védekező, mint amivel Ancelotti a Stamford Bridge-en, a Chelsea ellen kezdett, de hát Casemiro kidőlt a sorból.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, az M4 Sport közvetíti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »