Fülöp Attila: 2024-ben 1300 milliárd forint jut szociális kiadásokra

Az Országgyűlés döntése nyomán a 2024-ben közel 1300 milliárd forint használható fel gyermekvédelemre és szociális kiadásokra – jelentette ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Magyarországi Evangélikus Egyház által megrendezett Diakónia napján, hétfőn Budapesten.

Ez az összeg négyszer több mint 2010-ben, amikor csupán 325 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra – közölte Fülöp Attila, a Deák téri evangélikus templomban megtartott ünnepségen. Ebben a helyzetben a kormány továbbra is az evangélikus egyház partnere kíván lenni a diakóniai munkában – tette hozzá. A politikus úgy vélekedett, hogy az immár hagyományos Diakónia napja örömünnep mindazok számára, akik a gondoskodáspolitikában tevékenykednek, illetve szociális segítő munkát végeznek. Annál is inkább – folytatta – mert a szektorban dolgozók olyan területen, az idősgondozással, a fogyatékkal élők gondozásával foglalkozó intézményekben, illetve a gyermekvédelmi munkában tevékenykednek, amelyek sokszor nem az élet napos oldalát jelentik.

Hírdetés

Vagyis a terület telve van olyan traumákkal, amelyet a külső szemlélők távol tartanak maguktól – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a evangélikus diakónia nyolcezer honfitársunknak nyújt segítséget kétezer munkatárs közreműködésével. „Ez amit önök tesznek, a közösségért, az országért végzett munka”, misszió, amit a rászoruló családok érdekében végeznek – mondta Fülöp Attila. Az ünnepségen átadták az Év diakónusa díjat, amit Bajnóczi Attiláné a Budavári Evangélikus Egyházközség munkatársa nyert el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »