Fülek és a megye azt kéri, hogy a város főállomásán álljanak meg a gyorsvonatok

Fülek és a megye azt kéri, hogy a város főállomásán álljanak meg a gyorsvonatok

Fülek és a megye azt kéri, hogy a város főállomásán álljanak meg a gyorsvonatok Mészáros Richárd2023. 02. 07., k – 20:48

Fülek és Besztercebánya megye önkormányzata is azt kéri, hogy a gyorsvonatok ismét a város fő vasútállomásán álljanak meg. Az új menetrend életbe lépése óta ugyanis a gyorsvonatok a füleki kisállomáson állnak meg, amelyet nehezebben lehet megközelíteni és nincs kellően felszerelve. Ezért a helyi és a megyei önkormányzat nyílt levelet intézett Andrej Doležal (Sme rodina) megbízott közlekedési miniszterhez.

Azt kérik, hogy a minisztérium értékelje át korábbi döntését, ugyanis a kisállomáson nincsenek parkolóhelyek és utastájékoztatás. Az épület ráadásul az átalakítási munkák miatt le van zárva.

Hírdetés

„A felújítást gyakorlatilag az új menetrend életbe lépését követően kezdték meg. Az utasoknak nincs tető a fejük felett, esőben, hóban várakoznak, illemhely nélkül, utastájékoztatás nélkül” – jelentette ki Agócs Attila, Fülek polgármestere.

A minisztérium azzal indokolja, hogy nem a főállomáson állnak meg a gyorsvonatok, hogy így három perccel rövidebb a menetidő a Zólyom–Kassa szakaszon. Fülek válasza erre az, hogy az Ipolygalsa (Holiša) és Fülek közti szakasz ígért felújításával hét percet lehetne megtakarítani, a minisztérium viszont az idei évre nem hagyott jóvá pénzt erre a szakaszra.

„Elvárjuk, hogy a minisztérium módosítsa álláspontját és legkésőbb 2024-re sorolja be ezt a szakaszt a fejlesztési tervbe, hogy az embereknek ne kelljen szenvedniük, és a megszokott körülmények mellett utazhassanak” – tette hozzá a polgármester. Emlékeztetett, hogy a változtatások elleni petíciót több mint 4 ezren írták alá Füleken.

Ondrej Lunter megyeelnök is kiáll az említett szakasz minél gyorsabb felújítása, illetve amellett, hogy ismét a füleki főállomáson álljanak meg a vonatok. „Annak ellenére, hogy a megyénk területén van az ország vasúti szakaszainak közel 20 százaléka, a karbantartási keretből csupán 1 százalék jut fejlesztésre a megye területén” – jelentette ki Lunter, és elfogadhatatlannak nevezte ezt az állapotot.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »