Fővárosi Fidesz-KDNP: Karácsony és Baranyi tartsa be a jogszabályokat!

Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina a politikai show-műsor helyett inkább tartsa be a jogszabályokat! – szólított fel a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója arra reagálva, hogy a városvezetők új utcanévtáblákat helyeztek ki a Fudan Egyetem tervezett budapesti helyszínén.

A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta: a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nem nevezhet át közterületet Budapesten, ez kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hatásköre.

Hozzátették: Karácsony Gergely főpolgármester pedig a veszélyhelyzetben a fővárosi képviselő-testület megkérdezése nélkül csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekben dönthet. A Fidesz-KDNP szerint azonban a közterületek átnevezése nem ilyen.

Hírdetés

Karácsony Gergely Baranyi Krisztinával közösen tartott szerdai online sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy „politikai eszközeik egyikével élve” közterületeket neveznek el a Fudan Egyetem tervezett budapesti területén azokról az emberekről, akik a kínai állam működésének a kárvallottja.

Az egyik útnév helyesírását elrontva, Dalai Láma útként festették fel a táblákra.

Fotó: Telex


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »