Forbes: Változatlanul Ronaldo a világ legjobban fizetett labdarúgója

Forbes: Változatlanul Ronaldo a világ legjobban fizetett labdarúgója

Cristiano Ronaldo keresi a legtöbb pénzt 2024-ben is a labdarúgók közül a Forbes magazin legfrissebb kimutatása szerint. A fizetés mellett a béren kívüli juttatások – így a különféle bónuszok, a reklám- és szponzori szerződésekből befolyó összegek – a szaúdi al-Nasszr klubcsapatát erősítő portugál sztár esetében együttesen 262 millió euróra rúgnak, amivel toronymagasan első a bevételi listán, megelőzve „örök” vetélytársát, az Inter Miamiban játszó argentin Lionel Messit, aki 123 millióval foglalja el a második helyet.

Mindkettejük esetében a bevételi források egy jelentős hányada abból adódik, hogy igen intenzív a jelenlétük a világhálón, az online térben is. A februárban negyvenéves Ronaldo – aki 2023-ban 239 milliót keresett – augusztusban indította el YouTube-csatornáját, amellyel egyetlen nap alatt 10 millió feliratkozót szerzett, mára pedig egymilliárdnál is több követője van az összes közösségi médiaplatformot figyelembe véve.

A Forbes-lajstrom harmadikja 101 millió euróval a brazil Neymar, aki súlyos sérülésből fakadó egyévnyi kényszerszünet után most hétfőn lépett először újra pályára a szaúdi al-Hilal színeiben.

Hírdetés

A fizetési lista első tíz helyezettje között négyen is a szaúdi bajnokság élvonalában szerepelnek, hárman képviselik az angol Premier League-et, ketten a spanyol La Ligát, Messi pedig egyedül reprezentálja az amerikai profi bajnokságot, az MLS-t.

A leggazdagabbak közt van az egyiptomi Mohamed Szalah – Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa – is, aki 49 millió euróval a nyolcadik a sorban.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »