Folytatódik az ítéletidő az Egyesült Államokban

Változatlanul erős viharok és tornádók fenyegetik az Egyesült Államok déli szövetségi államait: a karácsony idején pusztító tornádók és áradások után – amelyek 43 halálos áldozatot követeltek – hétfőn is hasonló ítéletidőt jelzett előre az országos meteorológiai szolgálat.

A legerősebb, legpusztítóbb viharok Alabamában, Mississippiben és Florida nyugati partvidékein várhatók, Alabamában már érvényben van a tornádóriadó, ami azt jelenti, hogy a meteorológusok már észlelték is a tornádót.

Hírdetés

Az Egyesült Államok északi és középnyugati vidékein sem kegyesebb az időjárás. Chicagóban zuhog az eső, Wisconsin, Iowa, Nebraska, Michigan, illetve Missouri állam nyugati vidéke hóviharokkal küszködik. Az erős szél és a jégverés Oklahomában is sújtotta a lakosságot, Oklahoma Cityben és környékén hétfőn reggel 54 ezer családnak nem volt áram az otthonában. Szerte Oklahoma államban pedig 100 ezren maradtak áram nélkül – jelentette a helyi áramszolgáltató. Ugyanez a helyzet Texasban is, ahol hétfőn reggel még mindig 17 ezer otthonban nem volt áram- és gázszolgáltatás.

Illinois és Missouri államban árvízveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok, Missouri kormányzója, Jay Nixon vasárnap este rendkívüli állapotot hirdetett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »