Folytatják az M9-es építését

Folytatják az M9-es építését

A szekszárdi Szent László híd körzetében.

Az egész országot lefedő gyorsforgalmi út nyomvonaláról még nem született végleges döntés, de a szekszárdi helyszín sokatmondó lehet – írta a Magyar Nemzet.

Kiválasztotta a vállalkozót a megrendelő állami beruházó az európai közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetmény szerint az M9 gyorsforgalmi út 51-es és 54-es főút közötti szakaszának előkészítésére. A nettó 62,35 millió forintos munka során a nyertesek feladata többek közt a környezeti hatástanulmány elkészítése, a környezetvédelmi engedély megszerzése és a településrendezési tervek módosítása lesz. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása az M9-esnek a szekszárdi Szent László hídhoz már korábban megépült, az M6-os autópályától az 51-es főútig húzódó elemeit építi tovább kelet felé.

Az 51-es úttól az 54-es útig tartó szakasz a kiírás alapján új nyomvonalon jön létre mintegy 12,3 kilométeren. Az új út kétsávos lesz, de négysávos autóúttá fejleszthető, és várhatóan két csomópont épül meg hozzá.

Még nem autópálya

Hírdetés

Az M9-esből eddig csak mintegy húsz kilométeres szakasz épült meg, éppen az az út, amelynek keleti meghosszabbítását ez a közbeszerzés célozza. Egy másik szakasz lehet a Kaposvárt elkerülő 610-es út. Ám

a Zalaegerszeget elkerülő, az ­M76-ost folytató rész valósulhat meg először négysávos autóútként az M9-ből.

Az új szakasz az M8-asra vezeti majd a forgalmat, amely kétszer egy sávon, a településeket elkerülve éri el az osztrák határt Szentgotthárd mellett.

Az új autópályát a Budapest-központú, sugaras gyorsforgalmi úthálózat oldására építik, amely az országhatárral párhuzamosan, nagy félkörben karolja át az országot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »