Folytatják a kóbor ebek befogását

Folytatják a kóbor ebek befogását

Június végéig folytatják a szépmezői kutyamenhely munkatársai a kóbor ebek begyűjtését Sepsiszentgyörgyön. A múlt hónap végén indított akció eredményesnek bizonyult, két hét alatt 17 gazdátlan kutyát fogtak be és szállítottak a menhelyre a Tega Rt. dolgozói – derült ki a köztisztasági vállalat tájékoztatójából.

Máthé László igazgató elmondta, úgy döntöttek, hogy a hónap végéig folytatják a megyeszékhelyen kószáló kutyák keresését és befogását, „szeretnénk biztonságosabbá tenni a várost” – fogalmazott. A menhely munkatársai hétfőnként az Állomás negyedet és környékét járják be, a csendőrlaktanyától a Sepsi Arénáig, keddenként az Olt negyedben, másnap pedig a városközpontban (a Grigore Bălan sugárúttól a Gólya utcáig, illetve a Kálvin térig) próbálják összegyűjteni a kóbor kutyákat. A Szemerja negyedet és az Őrkő környékét csütörtökön, a Csíki negyedet és a Borvíz utcát pénteken járják be. A kóbor kutyák jelenlétét a sepsiszentgyörgyi lakosok is jelezhetik a 0732 717 185-ös telefonszámon.

Hírdetés

A Tega Rt. közölte azt is, hogy esetenként kábító lövedéket is használnak a kutyák befogása érdekében. Hangsúlyozták, „a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze, nem szenved maradandó sérülést és nem is pusztul el”. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »