Folyamatosan bombáznak az oroszok Szíriában

Folyamatosan bombáznak az oroszok Szíriában

Az oroszok szakadatlanul bombáznak Szíriában, ahol az orosz légierő szeptember 30-a óta több mint ötezer légicsapást hajtott végre, ebből az utóbbi napokban csaknem kétszázat. Feltehetően orosz légicsapás végzett a szír lázadók egyik vezérével is.

Tartálykocsi lángolt a szíriai–török határ közelében. Az orosz légierő bejelentette, hogy bombázásokkal számolja fel az illegális kőolaj-kereskedelmet, amely jelentős bevételekhez juttatja az Iszlám Államot. „A múlt héten 37 olajkutat és finomítót bombáztunk le, amelyet a terroristák működtettek, és megsemmisítettünk 17 tartályautót is. Az orosz légicsapások kezdete óta összesen kétezer tartályautót bombáztunk le” – emlékeztetett az Orosz Vezérkar Legfelsőbb Igazgatóságának tagja, Szergej Rudszkoj.

Ez csak töredéke annak a teherautóflottának, amellyel a terroristák a kőolajat csempészik, az Iszlám Állam állítólag 12 ezer ilyen tartálykocsival rendelkezik. A szíriai hadsereg közben bejelentette, hogy légicsapásban megölték az egyik legerősebb szíriai kormányellenes lázadócsoport vezetőjét. A támadásban több tucat felkelő vesztette életét.

Hírdetés

„A megfigyelői és titkosszolgálati adatok alapján és a lakosság együttműködésének segítségével a szíriai hadsereg légicsapást hajtott végre a terrorista csoportok parancsnoksága ellen Damaszkusz közelében. Ennek eredményeként végeztünk a Zahrán Allusnak nevezett terroristával, aki az Iszlám Hadsereg parancsnoka volt” – közölte a szíriai hadsereg szóvivője.

Elemzők véleménye szerint a lázadóparancsnok meggyilkolása a szíriai kormánynak kedvez. A szíriai ellenzék úgy véli, hogy a légicsapást nem is a szíriai, hanem orosz gépek hajtották végre.

hirtv.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »